El Projecte Pica d'Estats

logo_picad'estats_edited.jpg
     Pujar a la Pica d'Estats és un somni que molts excursionistes anhelen. Però per arribar al capdamunt del cim més alt de Catalunya, cal una bona planificació i un bon entrenament perquè l'ascensió no es converteixi en una malson. Assolir un dels 3000's dels Pirineus és la meta de molts excursionistes, però per fer realitat aquest somni, cal una bona preparació. 
     
    La Pica d'Estats, amb els seus 3.143 m d'altitud, és el cim més alt de Catalunya. Està situada a la zona axial de la serralada pirinenca i, tot i que pertany a Catalunya, és al límit fronterer amb França, i molt a prop d'Andorra. Està dins del terme municipal del municipi d'Alins, a la comarca del Pallars Sobirà, i dins la zona protegida més extensa de Catalunya: el Parc Natural de l'Alt Pirineu.
     El projecte Pica d'Estats consisteix en un seguit de propostes guiades a cims de més o menys dificultat, que durant l'any serviran d'entrenament per aconseguir pujar el cim més alt de Catalunya:  la Pica d’Estats, l'estiu del 2019. 

Cada mes intentarem fer una ascensió a un cim, adaptant-nos a les condicions de l'època de l'any, per tal d'aconseguir una bona condició física que ens permeti assolir el nostre objectiu final: pujar a la Pica d'Estats. No s'han de fer totes les rutes del projecte per pujar a la Pica d'Estats, però si que és recomanable per tal de mantenir una bona forma física i poder gaudir de l'ascensió (i no patir-la!).
OCTUBRE 2018
    
     Per iniciar el projecte començarem per un cim força més baix però no menys emblemàtic per l’excursionisme català: el Pedraforca, de 2.506m d’altitud.
 
NOVEMBRE 2018
     El més de novembre visitarem la serra de Moixeró, ascendint el seu cim més alt: les Penyes Altes de Moixeró, de 2.276m d'altitud.
*Com a conseqüència de les nevades dels últims dies, l'ascensió a les Penyes Altes de Moixeró queda ajornada fins a la primavera. En el seu lloc, pujarem al cim més alt de la Garrotxa: el puig de Comanegra, de 1.557 m d'altitud.
DESEMBRE 2018
     Acabarem l'any amb l'ascensió al Cogul, de 1.526 m d'altitud, el cim més alt de la serra de Busa, al Solsonès.
GENER 2019
     Comencem l'any 2019 amb una altra ruta a un cim emblemàtic de la l'Alta Garrotxa: el Bassegoda, de 1.373 m d'altitud.
FEBRER 2019
     Aquest mes de febrer no farem un cim, però si una ascensió que ens servirà per mantenir el nivell de forma i continuar amb el nostre entrenament amb els ulls posats en el nostre objectiu final: pujar a la Pica d'Estats. Anirem d'excursió al poble abandonat de Peguera, als peus de la serra d'Ensija, al Berguedà.
MARÇ 2019
     Després de la ruta del febrer al poble abandonat de Peguera, continuem aquest mes de març amb una altra excursió de senderisme pel Berguedà, aquest cop l'ascensió a la Roca del Joc, de 1.615 m, a la serra del Catllaràs.
ABRIL 2019
     Hem entrat a la primavera i aquest mes d'abril toca fer un test de forma física: pujarem al Puigsacalm, de 1.514 m d'altitud, on haurem de superar una forta i mantinguda pujada que servirà per mesurar el fons i començar-nos a preparar per la tartera del coll de Sotllo!
I prepareu-vos, perquè només queden 5 mesos per conquerir el cim més alt de Catalunya i ara comença l'entrenament de veritat!
MAIG 2019
     Pel maig, recuperem l'ascensió que com a conseqüència de la nevada de la tardor vam haver d'ajornar. El dissabte 25 de maig anem a pujar al cim de les Penyes Altes de Moixeró, de 2. 276m d'altitud, a la serra de Moixeró, al Parc Natural del Cadí - Moixeró.
JUNY 2019
     I el dissabte 8 de juny, tornem a pujar al Pedraforca, a 2.506 m d'altitud la muntanya mítica del Berguedà. Ascendirem a aquest cim emblemàtic des del bonic poble de Gòsol, per una ruta espectacular i poc freqüentada.
Aquest mes de juny intensifiquem les sessions d'entrenament pujant també, el dissabte 22 de juny, al cim del Puigmal, de 2.910 m d'altitud, el sostre comarcal del Ripollès. Una ruta que malgrat no presentar dificultat tècnica, transcorre durant tot el recorregut per sobre dels 2.000 metres d'altitud, i durant força estona propera als 3.000m!
         JULIOL 2019
     Comencem al mes tornant al Pedraforca el dia 6 de juliol, i continuem el 20 de juliol amb el pic de la Muga, de 2.860 metres d'altitud a la Cerdanya.
           AGOST 2019
     Aquest mes d'agost repetim rutes: el 3 d'agost tornem al Pedraforca, de 2,506 metres d'altiutd, i el 25 d'agost pugem al pic de la Muga, a la Cerdanya.
          SETEMBRE 2019
     Ha arribat el moment tan esperat, el 22 de setembre pugem a la Pica d'Estats de 3.143 metres d'altitud, el cim més alt del Pirineu català i a més també farem el pic Verdaguer, de 3.131 metres d'altitud. Pujarem a dos 3.000 amb una jornada llarga però inoblidable. Una ascensió que qualsevol muntanyenc ha d'assolir un cop a la vida!
 
Tot i el mal temps,  aquest cap de setmana passat vam culminar amb èxit el projecte Pica d'Estats 2019 ascendint al cim més alt de Catalunya.    
 
 
A partir d'ara comencem el PROJECTE PICA D'ESTATS 2020!

Calendari de rutes guiades del Projecte Pica d’Estats 2020

Per més informació de les rutes, consulta la fitxa corresponent a la ruta al menú "Pròximes rutes", la "dificultat de les rutes" i l'apartat "preguntes freqüents", si tot i així et queda algun dubte, posa't en contacte!

Alba Rovira

Tècnic Esportiu de Muntanya

Guia de muntanya

AEGM i UIMLA

Logo Muntanya i Natura senzill

© 2019 Muntanya i Natura

  • Facebook
  • Instagram
naturefirst_logo_01.png
Punt d'Informació Turística d'Osona