top of page

A peu per la Garrotxa

Les millors rutes a peu, excursions i rutes de senderisme organitzades per la Garrotxa.  

A continuació trobaràs les millors rutes de senderisme, excursions, passejades, sortides botàniques i senderisme interpretatiu a la Garrotxa.

Properes sortides programades per conèixer la Garrotxa

Clica sobre la imatge per més informació sobre la ruta.

La Garrotxa és coneguda arreu pels seus volcans i fagedes, però més enllà hi ha racons de gran bellesa on passejar, relaxar-se, descobrir i aprendre, al mateix temps que practiquem senderisme i fem salut.

 

En aquestes recull de rutes a peu per la Garrotxa, podràs descobrir els secrets dels volcans: saber què són els tossols, les escòries, tocar cendres volcàniques, veure bombes volcàniques, colades de lava i caminar sobre un antic estany.

A més de gaudir de la fageda d'en Jordà, també podràs caminar per les frondoses fagedes del Puigsacalm o la serra del Corb i conèixer racons enigmàtics com les escletxes de la Freixeneda. Tampoc et pots perdre les rouredes de la vall de Bianya i els frondosos alzinars muntanyencs de l'Alta Garrotxa.

Si per contra ets dels que t'agrada l'aigua, descobrir gorgs, gaudir dels boscos de ribera i el soroll de l'aigua, hi ha propostes de rutes a peu arran del Fluvià, el Llierca, la riera de Beget o la de Sant Aniol on veuràs rius que desapareixen sota terra com per art de màgia.

Si t'agrada la història i t'interessa com vivia la gent segles enrera, podràs conèixer els camins de trabucaires, fugitius, traginers i habitants de l'Alta Garrotxa, un territori esquerp, abrupte, feréstec, perdedor i captivador, que ha inspirat novel·les com la Punyalada i ha creat llegendes i personatges llegendaris. 

 

 I si a més ets un amant de l'art romànic, no et pots perdre les nombroses rutes a ermites romàniques i monestirs de l'Alta Garrotxa: Santa Maria del Mont, Sant Miquel d'Hortmoier, Sant Martí de Talaixà, Sant Andreu de Porreres, Sant Llorenç de Sous, i així un llarg reguitzell d'art romànic escampat i sovint amagat, a l'Alta Garrotxa.

I pels muntanyencs més caminadors, també hi ha un recull de propostes d'ascensions a cims de la Garrotxa com el puig de Bassegoda, l'ascensió al Comanegra des de Beget o assolir el cim del Puigsacalm.

I si no en tens prou, et fem una ruta personalitzada allà on tu vulguis, amb qui vulguis i quan vulguis! Fes-nos-ho

saber!

 

Muntanya i Natura ha realitzat el curs de Bon Coneixedor del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa i disposa del carnet de Bon Coneixedor del parc:

 

bottom of page