A peu per la Garrotxa

Les millors rutes a peu, excursions i rutes de senderisme organitzades per la Garrotxa.  

A continuació trobaràs les millors rutes de senderisme, excursions, passejades, sortides botàniques i senderisme interpretatiu a la Garrotxa.

La Garrotxa és coneguda arreu pels seus volcans i fagedes, però més enllà hi ha racons de gran bellesa on passejar, relaxar-se, descobrir i aprendre, al mateix temps que practiquem senderisme i fem salut.

 

En aquestes recull de rutes a peu per la Garrotxa, podràs descobrir els secrets dels volcans: saber què són els tossols, les escòries, tocar cendres volcàniques, veure bombes volcàniques, colades de lava i caminar sobre un antic estany.

A més de gaudir de la fageda d'en Jordà, també podràs caminar per les frondoses fagedes del Puigsacalm o la serra del Corb i conèixer racons enigmàtics com les escletxes de la Freixeneda. Tampoc et pots perdre les rouredes de la vall de Bianya i els frondosos alzinars muntanyencs de l'Alta Garrotxa.

Si per contra ets dels que t'agrada l'aigua, descobrir gorgs, gaudir dels boscos de ribera i el soroll de l'aigua, hi ha propostes de rutes a peu arran del Fluvià, el Llierca, la riera de Beget o la de Sant Aniol on veuràs rius que desapareixen sota terra com per art de màgia.

Si t'agrada la història i t'interessa com vivia la gent segles enrera, podràs conèixer els camins de trabucaires, fugitius, traginers i habitants de l'Alta Garrotxa, un territori esquerp, abrupte, feréstec, perdedor i captivador, que ha inspirat novel·les com la Punyalada i ha creat llegendes i personatges llegendaris. 

 

 I si a més ets un amant de l'art romànic, no et pots perdre les nombroses rutes a ermites romàniques i monestirs de l'Alta Garrotxa: Santa Maria del Mont, Sant Miquel d'Hortmoier, Sant Martí de Talaixà, Sant Andreu de Porreres, Sant Llorenç de Sous, i així un llarg reguitzell d'art romànic escampat i sovint amagat, a l'Alta Garrotxa.

I pels muntanyencs més caminadors, també hi ha un recull de propostes d'ascensions a cims de la Garrotxa com el puig de Bassegoda, l'ascensió al Comanegra des de Beget o assolir el cim del Puigsacalm.

I si no en tens prou, et fem una ruta personalitzada allà on tu vulguis, amb qui vulguis i quan vulguis! Fes-nos-ho saber! 

Tresors amagats de l'Alta Garrotxa
Espai Natural Alta Garrotxa
Ascensió al cim del Ferran
Espai Natural Alta Garrotxa
Santa Bàrbara de Pruneres
Espai Natural Alta Garrotxa
Excursió als cingles de Falgars
Espai Natural del Collsacabra
Ruta de les 3 colades a Sant Joan les Fonts
Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
Excursió a l’estret d’Escales i a la vall d’Hortmoier
Espai Natural Alta Garrotxa
Excursió al cim del Puigsacalm
Espai Natural Serres de Milany - Santa Magdalena i Puigsacalm - Bellmunt
Excursió a les esquerdes de la Freixeneda i al mirador de la Freixeneda
Espai Natural Serres de Milany - Santa Magdalena i Puigsacalm - Bellmunt
Passejada pel bosc de Pedra Tosca
Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
Excursió pels volcans de la Garrotxa
Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa
Excursió a la vall de Sant Aniol
Espai Natural Alta Garrotxa
Ruta guiada al puig de Bassegoda
Espai Natural Alta Garrotxa
El Comanegra des de Beget
Espai Natural Alta Garrotxa
Show More

Alba Rovira

Tècnic Esportiu de Muntanya

Guia de muntanya

AEGM i UIMLA

Logo Muntanya i Natura senzill

© 2021 Muntanya i Natura

  • Facebook
  • Instagram
naturefirst_logo_01.png
Punt d'Informació Turística d'Osona