top of page

Ruta guiada al puig de Bassegoda

Espai Natural Protegit de l'Alta Garrotxa

ENTRENAMENTS DEL PROJECTE PICA D'ESTATS 2022

Ruta guiada al puig de Bassegoda, a l'Alta Garrotxa

     Ascensió al puig de Bassegoda que s'alça 1.373 metres sobre el nivell del mar. Aquesta ruta circular ens portarà a ascendir a aquesta talaia privilegiada de l'Alta Garrotxa situada al cor de l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa.

 

La ruta comença a la vall de Sadernes, al municipi de Montagut i Oix. Des d’aquesta vall i resseguint la riera de Sant Aniol, ens endinsarem al cor de l’Alta Garrotxa. Entrarem en un món de valls  feréstegues, escarpades parets i denses boscúries on bandolers, lladres i fugitius  s’han amagat des de temps antics. Pujarem al Bassegoda per gaudir de les àmplies vistes que ens ofereix aquest cim privilegiat i davallarem resseguint el caire de les cinglera, per endinsar-nos de nou en l’impenetrable alzinar.  En aquest itinerari descobrirem algunes de les ermites romàniques de l’Alta Garrotxa i els racons i camins, on els protagonistes de La Punyalada, la cèlebre novel·la de Marià Vayreda, van viure i morir.

     L'Alta Garrotxa és un territori situat a cavall del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà que abraça els contraforts calcaris de l'extrem més oriental de la serralada pirinenca. La morfologia càrstica de l'indret ha donat un marcat caràcter a aquest territori on els cingles abruptes, les valls profundes i els frondosos alzinars conformen un paisatge complex, caòtic, laberíntic i feréstec que sedueix als amants de la mitja muntanya més esquerpa i solitària. Engorjats, cingleres, rieres, baumes, coves, alzinars, ermites i masos despoblats són alguns dels principals atractius d'aquesta zona tan singular i distinta dels territoris més humans i humanitzats que l'envolten.

     El Bassegoda ateny els 1.373 m d’altitud i, tot i no ser el cim més alt de la Garrotxa, si que és el més conegut. La silueta del Bassegoda destaca al bell mig de l’Alta Garrotxa, envoltada de cingleres, valls profundes i denses masses forestals.

Punts d'interès de la ruta:

  • La vall de Sant Aniol

  • Les vistes des del cim del Bassegoda

  • El romànic de l'Alta Garrotxa

  • L'alzinar muntanyenc

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 18,5 km

Desnivell: +/- 1.260 m

Altitud màxima: 1.373 m

Altitud mínima: 300m

Temps efectiu caminant (sense parades): 5:30h aprox.

Durada prevista: 8h

Exigència física: molt exigent. Itinerari adequat per persones acostumades a fer caminades de dia sencer amb forts desnivells per terreny irregular de mitja muntanya.

Dificultat tècnica: pendents pronunciats, exposició al buit, trams equipats, grimpada, terreny complicat i creuament de rius sense pont.

Hora i punt de trobada: a les 8:30 al pàrquing del Restaurant El Collet de Montagut

Hora i punt de finalització: 16:30h de la tarda a Sadernes

Època: Primavera, tardor i hivern

Requisits:


  • Cal portar esmorzar, dinar i aigua.

  • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya o vambes amb bona adherència.

  • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

  • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15l.-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Accés amb cotxe particular al punt d'inici, aproximadament uns 20 min i 8,8 km.

Número de participants: grups reduïts (4-8 participants)

Preu: 


35€/persona (inclou planificació de la ruta, guiatge, IVA i assegurança d'accidents)


Inscripcions:


  •  AQUÍo per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

  • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis amb les mesures de prevenció COVID que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROBANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email i el contracte de serveis omplenat.

Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page