Excursió al cim del Puigsacalm

Espai Natural Serres de Milany - Santa Magdalena i Puigsacalm - Bellmunt

Sol·licita la teva ruta!

Ascensió al cim del Puigsacalm, de 1.514 m d’altitud, des de Sant Privat d’en Bas, a la Garrotxa     Aquesta excursió ens portarà a aquest cim emblemàtic de la Garrotxa, a tocar d'Osona. L’itinerari de senderisme escollit supera un desnivell molt important en poca distància i  ens portarà directe al cim.

 

Aquest itinerari de mitja muntanya transcorre per boscos caducifolis, principalment fagedes, i per prats montans. Durant l’excursió caminarem per camins i corriols tot gaudint d’extenses panoràmiques a la Vall d’en Bas i al Vidranès. També visitarem llocs tan espectaculars com el salt de Sallent, un salt d’aigua de 80 metres de caiguda vertical que es despenja dels contraforts del Puigsacalm cap a la Vall d’en Bas. Aquesta ruta guiada de senderisme és apta per practicants de senderisme i muntanyencs avesats a les excursions de dia sencer amb forts pendents i desnivells importants.

Descripció del lloc:

     El cim del Puigsacalm s’enlaira fins als 1.514 m d’altitud al límit fronterer entre les comarques de la Garrotxa i Osona. Tot i no sé el cim més alt de la Garrotxa, si que és un dels més coneguts junt amb el Bassegoda o el Comanegra. El massís del Puigsacalm és el nexe d’unió entre la Serralada Transversal Catalana i les serres prepirinenques i s’aixeca uns 1000 metres per sobre la Vall d’en Bas. Si haguéssim d’escollir tres característiques principals per definir aquest massís anomenaríem les imponents cingleres de gresos que cauen sobre la Vall d’en Bas, les extenses fagedes que cobreixen els seus faldars i els prats montans dels cimals.

 

Les principals rutes que porten al cim del Puigsacalm són la de coll de Bracons, la més freqüentada, la de Sant Bartomeu de Covildasses, des del Vidranès, la de Joanetes, la més aventurera i la de Sant Privat d’en Bas, la més exigent. Cal afegir, que el Puigsacalm forma part del Repte 100 cims de la FEEC.

Punts d'interès de la ruta:

  • Les desafiants cingleres del Puigsacalm

  • Els antics camins del Puigsacalm

  • L’espectacular salt de Sallent

  • Les fagedes del Puigsacalm

  • Els rasos de Manter i la masia de Platraver

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats

Distància: 13,40 km

Desnivell: +/- 1.012 m

Temps efectiu caminant: 5:10h

Durada de l’activitat: 8:00h

Exigència física: molt exigent

Dificultat tècnica: pendents pronunciats i terreny complicat. Tot i que algun tram de l’itinerari passa a prop de precipicis, el camí és ample i en principi no és exposat.

Hora i punt de trobada: *A CONCRETAR EN EL MOMENT DE FER LA INSCRIPCIÓ

Hora i lloc de finalització: 17:00h al Pla d’en Xurri

Època recomanable: primavera i tardor

Requisits:

  • Cal portar esmorzar, dinar i aigua.

  • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya o vambes amb bona adherència.

  • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

  • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15l.-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Núm. de participants: grups reduïts (4-12 participants)

Preu: (inclou IVA i assegurança d’accidents)

*Consultar!

Més informació:

Allotjaments a prop:

Potser també t'interessen aquestes altres rutes a la Garrotxa:


Perfil altitudinal de la ruta