top of page

El Comanegra des de Beget

Espai Natural de l'Alta Garrotxa

ENTRENAMENTS DEL PROJECTE PICA D'ESTATS 2024 - 100 CIMS

Ruta guiada al puig de Comanegra, el sostre comarcal de la Garrotxa

     Ruta circular que ens permetrà ascendir al puig de Comanegra (1.557 m), el cim més alt de la Garrotxa. Excursió circular que ens permetrà assolir aquesta talaia privilegiada de l'Alta Garrotxa situada al límit fronterer amb el Vallespir i dins de l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa.

La ruta comença al poble de Beget, pertanyent al Ripollès i just al límit amb la Garrotxa. Des d’aquí, ens endinsarem a les frondoses boscúries i als abruptes i esquerps relleus calcaris dels contraforts més orientals de la serralada prepirinenca. Caminarem per impenetrables alzinars muntanyencs, resseguirem el caire de les cingleres, gaudirem dels colors de la tardor als boscos caducifolis i contemplarem els ramats pasturant sota l’atenta mirada dels voltors. Envoltats per un territori complex  i trencat, format per una munió de cingles i valletes d’ aspecte esquerp però seductor, descobrirem per què a aquesta zona l'anomenen les garrotxes: les terres aspres i de mala petja.     

     L'Alta Garrotxa és un territori situat a cavall del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà que abraça els contraforts calcaris de l'extrem més oriental de la serralada pirinenca. La morfologia càrstica de l'indret ha donat un marcat caràcter a aquest territori on els cingles abruptes, les valls profundes i els frondosos alzinars conformen un paisatge complex, caòtic, laberíntic i feréstec que sedueix als amants de la mitja muntanya més esquerpa i solitària. Engorjats, cingleres, rieres, baumes, coves, alzinars, ermites i masos despoblats són alguns dels principals atractius d'aquesta zona tan singular i distinta dels territoris més humans i humanitzats que l'envolten. El Comanegra, que s'alça fins als 1.557m d'altitud, és el cim més alt de la Garrotxa, i curiosament, gaudeix d'un aspecte totalment oposat a la fesomia de l'Alta Garrotxa: en destaquen els prats a la solana i l'espectacular fageda a l'obaga, amb el petit veïnat de Monars a les seves faldes.

Punts d'interès de la ruta:

 • Les àmplies vistes durant la ruta i des del cim

 • El característic i complex relleu de l’Alta Garrotxa

 • Les cingleres calcàries i les espècies rupícoles

 • La fauna i flora de l’Alta Garrotxa

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 14,7 km

Desnivell: +/- 1.037 m

Altitud màxima 1.557 m

Altitud mínima: 527m

Temps efectiu caminant: 5h45

Durada prevista: 6h30 

Exigència física: molt exigent. Itinerari adequat per persones acostumades a fer caminades de dia sencer amb forts desnivells per terreny irregular de mitja muntanya.

Dificultat tècnica: recorregut per camins de muntanya i corriols, amb pendents pronunciats, terreny complicat i exposició al buit.

Hora i punt de trobada: 8:00h del matí a l´aparcament del Camp de Futbol de Camprodon, a la carretera C-38 en direcció a coll d’Ares (just davant de la caserna de la Guàrdia Civil).

Hora i punt de finalització: 15:30h de la tarda a Beget.

Època: Primavera, tardor i hivern

Requisits:


 • Cal portar esmorzar, dinar i aigua.

 • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya o vambes amb bona adherència.

 • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15l.-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Accés amb cotxe particular per la ctra. C-38 de Camprodon a coll d’Ares i a uns 2 km de Camprodon, prendre el trencall a la dreta cap a Rocabruna/Beget per la ctra. GI-5223. D’aquí a Beget hi ha 14km per una carretera asfaltada i en bon estat, però força estreta. (25 min i 16,5km).

Número de participants: grups reduïts (4-8 participants)

Preu:
El preu inclou:

 • servei de guiatge

 • 21% IVA 

 • assegurança d’accidents

 • reportatge fotogràfic

Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email .

Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page