top of page
  • Foto del escritorAlba Rovira

El nou blog de Muntanya i Natura

Actualizado: 22 abr 2021

Després de donar-hi moltes voltes, finalment he decidit crear el blog de Muntanya i Natura. El principal escull ha estat sempre la falta de temps, que espero no sigui un impediment per publicar regularment.


El nou blog de Muntanya i Natura que avui s’estrena, tractarà sobre les meves dues grans passions: la muntanya i la natura.


Excursionista a la Pica d'Estats
Més enllà de la muntanya
"No és més qui més amunt arriba, sinó aquell que influenciat per la bellesa que l'envolta, més intensament sent". Maurice Herzog


Qui sóc?


Alguns de vosaltres ja fa temps que em coneixeu, pels que no, em presento: sóc l’Alba, excursionista, naturalista i guia de muntanya i natura de professió.


Ja fa quasi tres anys que vaig engegar el meu projecte professional de rutes guiades i la web de Muntanya i Natura, on treballo com a guia, educadora ambiental i formadora de futurs excursionistes. Per altra banda, fa força més temps que camino per la geografia del nostre país, pujo muntanyes i ressegueixo valls, principalment a Catalunya i al Pirineu. M’agrada descobrir racons amagats i la gran riquesa florística i faunística que hi habita. Ah, i quan puc, també m’agrada conèixer altres serralades fora de les nostres fronteres.


Per què un blog de Muntanya i Natura?


El blog que avui us presento, neix de les ganes de compartir coneixements sobre el que m’agrada, amb persones que tenen les mateixes inquietuds i visió de la natura, i la muntanya.


L’objectiu és publicar periòdicament sobre temes que crec d’interès per vosaltres, o senzillament, dels quals us vull parlar, compartir opinions, inquietuds, i també, saber què en penseu.


Un blog per difondre la visió i els valors de Muntanya i Natura


La web de Muntanya i Natura va néixer amb una missió, una visió i uns valors, que amb la meva feina de guia de muntanya intento transmetre. L'objectiu d'aquest blog és que m'ajudi a arribar a més gent, a donar a conèixer la muntanya i la natura, a promoure la conservació del medi ambient i la biodiversitat, a minimitzar els impactes negatius de la nostra presència sobre el medi, resumint, a conèixer i respectar la natura, de la qual nosaltres en som part.


Què hi trobareu?


Les publicacions que trobareu al blog seran sobre temes que em demaneu o que crec que us poden interessar, sobre sortides i cursos que hem fet o farem, sobre orientació, mapes, GPS, consells sobre material, curiositats de la natura, flors, insectes, paisatges, troballes que faig en les meves sortides, descobertes sorprenents, etc. Especialment sobre temes que afecten al nostre territori i a les nostres activitats a la muntanya.

Trobareu els diferents articles classificats per categories i etiquetats amb les principals paraules clau o temes que s’hi tracten.



Un blog per aprendre entre tots


El blog està pensat per donar a conèixer aspectes de la natura i la muntanya que sovint ens passen desapercebuts, però no per això són menys interessants o importants. Els que ja em coneixeu, sabreu que m'agrada ensenyar, però també aprendre!


Per altra banda, en la secció de comentaris, agrairé la vostra opinió o qualsevol comentari o aportació sobre el tema de l’article, així entre tots n’aprenem o ho discutim.


Si el que busques és conèixer el territori, el passat del paisatge que ens envolta, curiositats de la natura, com minimitzar la nostra petjada, històries de muntanya i muntanyencs, aquí ho trobaràs.


Aquí no hi trobaràs informació sobre rutes, ni tracks, ni com arribar a llocs espectaculars. Si és això el que busques, ves a l'apartat de PRÒXIMES RUTES PROGRAMADES



Si vols estar al cas del que es publica, SUBSCRIU-TE AL NEWSLETTER!



bottom of page