top of page
  • Foto del escritorAlba Rovira

Llibres de muntanya i natura per sant jordi 2021


Amb motiu de la Diada de Sant Jordi 2021, he pensat que us podrien ser útils algunes recomanacions sobre llibres.


Portada del llibre 3 nits de torb i 1 Cap d'Any
3 nits de torb i 1 Cap d'Anu, Jordi Cruz

3 nits de torb i 1 Cap d’Any

de Jordi Cruz

Simbol EditorsLlibre sobre l'accident de muntanya ocorregut al Balandrau durant el Cap d’Any del 2000. Els fets són narrats per l’escriptor i meteoròleg Jordi Cruz, que es va documentar amb converses amb l’únic supervivent de la tragèdia i bombers que van participar en el rescat. És un relat esfereïdor sobre el perill del torb a la muntanya, i especialment al Pirineu Català, que val la pena conèixer,


Guia de les orquídies del Ripollès
Orquídies del Ripollès

Orquídies del Ripollès

de Joan Canals

Editat per la Institució Catalana d’Història Natural
Guia d’identificació de les orquídies del Ripollès, amb fotografies de gran qualitat, descripcions, època de floració i mapes de distribució de les diferents espècies. Dirigit a orquidiòlegs i aficionats a les orquídies.Plantas de las cumbres del Pirineo

D. Gómez i altres autors

de l’Editorial PramesUn catàleg molt complert de la flora de l’alta muntanya dels Pirineus, amb fotografies i acurades descripcions de les plantes que viuen per sobre dels 2.300 metres. Un llibre interessant per a investigadors, però també per excursionistes i aficionats.
Salvatge

de Cheryl Strayed

Angle Editorial


Novel·la que narra l’experiència de la Cheryl Strayed, una noia que després de la mort de la seva mare i d’un divorci recent, decideix fer la travessa de la cresta del Pacífic en solitari i sense tenir cap experiència prèvia. Aventures i desventures d’una excursionista americana que també s’han portat al cinema.

Miniguies il·lustrades per Toni Llobet de l'Editorial Oryx
Miniguies il·lustrades per Toni Llobet

Miniguies de camp

de l’Editorial Oryx

il·lustrades per en Toni Llobet i altres il·lustradors


Interessants guies de camp, per petits i grans, pràctiques per endur-nos al bosc i aprendre a identificar les espècies més representatives del nostre territori.


I per últim i no menys interessant, un gran clàssic de la literatura de muntanya:


Annapurna, primer ochomil

de Maurice Herzog

Editorial Desnivel


Clàssic de la literatura de muntanya que narra la història de la primera ascensió a una muntanya de més de 8.000 metres, l’Annapurna. L’ascensió va fer-se l’any 1950, per part dels alpinistes francesos Maurice Herzog y Louis Lachenal. L’accidentada ascensió va suposar per M. Herzog l’amputació de diversos dits i una polèmica que duraria anys, entre els companys d’expedició: Lionel Terray, Gaston Rebuffat, Louis Lachenal i ell mateix.Ah, i un consell: compreu el llibre a la vostra llibreria de confiança, la de prop de casa.


Bona Diada de Sant Jordi!Rosa silvestre a la Cerdanya
Bona Diada de Sant Jordi 2021


Comments


bottom of page