top of page

Ascensió al Coma d’Or

+ INFO

Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans

ENTRENAMENTS DEL PROJECTE PICA D'ESTATS 2023

Ascensió al puig de Coma d’Or, de 2.826 metres d’altitud: una talaia privilegiada entre l’Alta Cerdanya i l’Arieja


     Ascensió al puig de Coma d’Or, de 2.826 metres d’altitud, situat al massís del Carlit, sobre l’estany de Lanós i al límit de l’Alta Cerdanya i l’Arieja. Itinerari circular per terreny d’alta muntanya.


Començarem l’excursió al coll de Pimorent, al límit de la capçalera del riu Querol i l’Arieja. Pujarem per la Coma d’en Garcia, sota el vessant nord de la serra de les Lloses, fins a la portella de Cortal Rossó. Després de  passar pel bonic estany de Coma d’Or, continuarem ascendint per terreny més dret cap al Cap de la Llosada fins a atènyer el cim del Puig de Coma d’Or. El descens el farem per la vall de Cortal Rossó, sota la serra de Font Viva i pel vessant sud de la serra de les Lloses, des d’on gaudirem d’àmplies vistes sobre la vall del Querol.


L’ascensió al puig de Coma d’Or no presenta dificultats tècniques a l’època de l’any en que la farem. Tot i així, hem de tenir en compte que caminarem per terreny pedregós i irregular d’alta muntanya, amb algun tram fora de camí marcat.

     El massís del Carlit està situat al Pirineu axial més oriental, en terres de la Catalunya Nord, enclavat en territori francès, dins el Parc Natural Regional des Pirineus Catalans i entre l’Alta Cerdanya i el Capcir. És essencialment un massís granític, però també hi trobem altres tipus de roques metamòrfiques com l’esquist. El massís és conegut pel seu cim més emblemàtic: el Carlit, que s’enlaira fins als 2.921 metres d’altitud, però també té un reguitzell de cims força coneguts com: el Puig Peric, els pics de Collroig, el Puigpedrós de Lanós o el puig de la Grava, tots de més de 2.800 m. d’altura. Aquest massís separa les aigües de les conques del Tet, del Querol i l’Aude, i escampats pels seus clots i valletes hi trobem una multitud d’estanys d’origen glacial i dues importants i extenses masses d’aigua: la presa de les Bulloses i l’estany de Lanós.


     El Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans va ser creat l’any 2004. Aquest parc engloba part de les comarques de la Cerdanya, el Capcir i l'Alt Conflent, totes elles dins el departament dels Pirineus Orientals. Alberga 64 municipis, uns 21.000 habitants, i set reserves naturals. Travessat pel tren groc, el parc també compta amb nou estacions d'esquí i tres banys d’aigües termals. La seva gran riquesa rau en que comprèn un territori situat entre els 300 m. i els gairebé 3.000 m. d’altitud, en una zona de confluència entre el clima mediterrani i muntanyenc que ha permès una gran diversitat de flora i fauna, on les espècies mediterrànies aconsegueixen rècords d’altituds.

Principal punts forts de la ruta:


 • Assolir el cim del Puig de Coma d’Or

 • Gaudir d’impressionants vistes del massís del Carlit i l’Arieja

 • Descobrir la gran riquesa florística de l’alta muntanya mediterrània i la seva fauna

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 15,5km

Desnivell: +/- 950m

Altitud màxima: 2.826 m

Altitud mínima: 1.920 m

Temps efectiu caminant: 5 h

Durada de l’activitat: 7h

Exigència física: exigent - molt exigent

Dificultat tècnica: itinerari d’alta muntanya amb pendents pronunciats i terreny complicat.

Hora i punt de trobada: 08:00 h al pàrquing del Coll de Pimorent

Hora i lloc de finalització: 15:00h al punt d’inici

Època recomanable: estiu i tardor

Requisits:


 • Cal portar esmorzar, dinar i aigua.

 • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya.

 • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15l.-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Accés al punt d’Inici: amb cotxe particular.

Número de participants: mínim 4 - màxim 8

Preu:
El preu inclou:

 • servei de guiatge

 • 21% IVA 

 • assegurança d’accidents

 • reportatge fotogràfic

Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email. 


Allotjaments a prop:


Potser també t'interessa:


Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page