Ascensió als pics de Comabona i Tancalaporta

Parc Natural del Cadí Moixeró

Dissabte

24 d'octubre de

2020

Impressionant ascensió als pics de Comabona i Tancalaporta, miradors privilegiats de la Cerdanya


     Ruta circular a la serra del Cadí que ens portarà a assolir els cims del Comabona (2.548 m) i el Cap de Tancalaporta o puig Terrers (2.465 m), passant pel suggerent coll de Tancalaporta. 


Ruta molt exigent d’alta muntanya a un dels cims essencials que proposa la FEEC a la llista dels 100 cims. El recorregut és per camins i corriols entre boscos de pi negre i prats alpins. Durant la ruta gaudirem del silenci i la tranquil·litat de la muntanya, del vol dels voltors i d’impressionants vistes del Pedraforca, la serra d’Ensija, la Cerdanya i el Pirineu. 


Tot i ser un itinerari de poca dificultat, cal tenir en compte el notable desnivell a superar en poca distància, fet que ens exigirà superar alguns costers pedregosos força drets i baixades llargues i pronunciades. Malgrat l’exigència, l’esforç es veurà recompensat amb les espectaculars vistes des del cim i durant tot l’itinerari.


     El Comabona i el Cap de Tancalaporta estan situats a la part oriental de la serra del Cadí,  just quan aquest s’uneix a la serra del Moixeró. El Comabona es troba al límit entre la Cerdanya i el Berguedà, entre els termes de Gisclareny i Montellà i Martinet. El cap de Tancalaporta o puig Terrers, en canvi, pertany íntegrament a Gisclareny, al Berguedà. Ambdós cims es troben dins el Parc Natural del Cadí Moixeró.


     El Parc Natural del Cadí Moixeró està format per dues grans serralades: la serra del Cadí i la del Moixeró, unides pel coll de Tancalaporta. Aquest parc es caracteritza per la seva naturalesa calcària i per ser el punt d’unió entre el Prepirineu i el Pirineu. Aquesta impressionant barrera muntanyosa d’orientació est-oest, separa la plana cerdana del nord, del relleu muntanyós del Berguedà al sud. Cal recordar que la part occidental del Parc pertany a la comarca de l’Alt Urgell, la més desconeguda. El parc engloba una gran biodiversitat i nombrosos espècies endèmiques, a més d’espectaculars relleus i indrets de gran bellesa.

Principal punts forts de la ruta:


 • Assolir dos cims en una jornada

 • Gaudir de les impressionants vistes de la ruta

 • Ascendir a un dels 100 cims de la FEEC per una ruta poc freqüentada

Dades pràctiques

Distància: 14,2 km

Desnivell: +/- 1.225 m

Altitud màxima: 2.548 m

Altitud mínima: 1.408 m

Temps efectiu: 5h30

Durada prevista: 7h

Exigència física: molt exigent. Itinerari adequat per persones acostumades a caminades llargues per muntanya de dia sencer i amb forts desnivells.

Dificultat tècnica: itinerari per terreny d’alta muntanya amb pendents pronunciats i terreny irregular.

Hora i punt de trobada: 08:00h davant de l'oficina del Parc Natural del Cadí Moixeró a Bagà.

Hora i lloc de finalització: 16:00 h al punt d'inici

Època recomanable: primavera, estiu i tardor

Requisits:

 • Cal portar esmorzar, dinar i aigua.

 • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya amb bona adherència.

 • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15l.-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Accés amb cotxe particular al punt d'inici de la ruta (0:30h)

Número de participants: grups reduïts (4-6 participants)

Preu: 35€/persona (inclou IVA i assegurança d'accidents)

10% de descompte inscrits Projecte Pica d'Estats 2021

Inscripcions:


 • màxim 3 dies abans aquío per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal inscriure's i signar el document de mesures de prevenció COVID  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROBANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email i el document de mesures de prevenció COVID signat.

Més informació:

Sol·licita més informació sobre la ruta i les dates disponibles!

Perfil altitudinal de la ruta

Alba Rovira

Tècnic Esportiu de Muntanya

Guia de muntanya

AEGM i UIMLA

Logo Muntanya i Natura senzill

© 2019 Muntanya i Natura

 • Facebook
 • Instagram
naturefirst_logo_01.png
Punt d'Informació Turística d'Osona