top of page

Ascensió a la Rocallarga des de Tavertet

Espai Natural Collsacabra

CONEIX OSONA - PROJECTE 100 CIMS

Ascensió a la Rocallarga des de Tavertet, un dels 100 cims essencial d’Osona


     Ruta circular al Collsacabra que des del bonic poble de Tavertet ens conduirà al cim de la Rocallarga, a 1.186 metres, un dels cims essencials del Repte 100 cims de la FEEC.


Ruta per camins i corriols enmig de frondosos boscos centreeuropeus i pastures de muntanya, amb espectaculars vistes del Collsacabra, els cingles de Tavertet i les Guilleries. A més a més de pujar al cim de la Rocallarga, visitarem l’ermita de Sant Corneli i el dolmen, la bauma dels Cortils i coneixerem algunes de les masies de Tavertet.


Ruta moderada per la distància i el desnivell a superar, que transcórrer per terreny de mitja muntanya, per trams on el camí que pot estar enfangat però sense dificultats tècniques. Adequada per excursionistes acostumats a fer sortides de mig dia amb desnivell.

     Els cingles de Tavertet estan situats a l’est de la comarca d’Osona,  sobre el pantà de Sau, i són el límit natural entre el Collsacabra i les Guilleries. Aquest territori forma part de la Serralada Transversal i es caracteritza pels seus boscos centreeuropeus i submediterranis, formats per rouredes, fagedes i alzinars, i els grans altiplans envoltats de cingleres.


     Tavertet, situat a 860 metres d’altitud sobre el caire de la cinglera que cau vertical cap al pantà de Sau és, juntament amb Rupit, un dels pobles més pintorescs de Catalunya. Situat en una privilegiada talaia, el poble ofereix vistes excepcionals dels penya-segats sobre l’embassament de Sau, els boscos de les Guilleries i el massís del Montseny.


L’Espai Natural del Collsacabra forma part dels espais naturals protegits de la serralada Transversal Catalana, també anomenat territori olositànic. Està format per un conjunt de cingleres que envolten els relleus tabulars dels altiplans del Cabrerès, amb altituds mitjanes de 1.000 metres i culminats pels cims de Cabrera (1.312m) i el d’Aiats (1.305m). Aquest espai limita al nord amb el Puigsacalm, a l’oest amb la Plana de Vic, a l’est amb la vall d’Hostoles i al sud amb les Guilleries. Gràcies a la seva situació, la naturalesa de la seva roca i a l’elevada pluviositat, conté una elevada biodiversitat i és un bon exemple de la gran diversitat de la serralada Transversal. En destaquen les espectaculars cingleres de Tavertet, el salt d’aigua de Sallent a Rupit, l’altiplà de Cabrera i els bonics pobles de Tavertet, Rupit, l’Esquirol i Cantonigròs.

Principal punts forts de la ruta:


 • Assolir el cim de la Rocallarga, un cim essencial del Repte dels 100 cims de la FEEC

 • Conèixer Tavertet i els cingles de Tavertet

 • Descobrir l’ermita de sant Corneli i el dolmen prehistòric

 • Conèixer la bauma dels Cortils i les masies del Collsacabra

 • Gaudir de les impressionants vistes panoràmiques de les Guilleries

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 14 km

Desnivell: + /- 475 m

Altitud màxima: 1.195 m

Altitud mínima: 850 m

Temps efectiu caminant: 4h

Durada de l’activitat: 4h30

Exigència física: moderada

Dificultat tècnica: itinerari per camins i corriols de mitja muntanya amb alguns pendents pronunciats i trams on el camí pot estar enfangat i resultar relliscós.

Hora i punt de trobada: 09:15 h a Tavertet , aparcament a l’entrada del poble (de pagament)

Hora i lloc de finalització: 13:45h al punt d’inici

Època recomanable: primavera, tardor i hivern

Requisits:


 • Cal portar esmorzar i aigua.

 • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya.

 • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15l.-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Accés al punt d’Inici: amb cotxe particular

Número de participants: mínim 8 i màxim 16.

Preu:El preu inclou:

 • servei de guiatge

 • 21% IVA 

 • assegurança d’accidents

 • reportatge fotogràfic

Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email .

Allotjaments a prop:On menjar:


Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page