top of page

Ascensió a Sant Jeroni des de Monistrol de Montserrat

+ INFO

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat

PROJECTE 100 CIMS - ENTRENAMENTS DEL PROJECTE PICA D'ESTATS 2023

Ascensió a Sant Jeroni, el cim més alt de la muntanya de Montserrat


     Ruta circular que ens permetrà assolir el cim més alt de la muntanya de Montserrat (1.236 m) pel vessant de llevant, començant a caminar des del peu de la muntanya, a Monistrol de Montserrat. El cim de Sant Jeroni és un dels 5 cims del massís de Montserrat inclòs dins del repte 100 cims.


Començarem l’excursió al poble de Monistrol de Montserrat, a la vall del Llobregat. Pujarem al monestir pel camí de les Canals i el serrat de Mullapans, per un bosc mediterrani força esclarissat que ens permetrà gaudir de magnífiques vistes del poble de Monistrol i la vall del Llobregat. Després d’una forta pujada arribarem a sota el pla de les Bruixes i, pel camí de la Santa Cova, al monestir de Montserrat. Continuarem amunt resseguint el torrent de Vallmala cap a la plaça Santa Anna i el pla dels Ocells. A partir d’aquí, ens endinsarem en un espès bosc mediterrani densament poblat per alzines. Continuarem pel fons de vall fins a enllaçar amb el camí nou de Sant Jeroni que ens conduirà, sense cap dificultat, al cim de la Miranda de Sant Jeroni (1.236 m).


Després de gaudir de l’àmplia vista dels Pirineus i fins al mar que ens ofereix aquest mirador privilegiat, emprendrem la baixada. Davallarem còmodament resseguint la serra de les Paparres, passant per la zona de Gorros i cap al pla de les Taràntules. Tot seguit baixarem cap al monestir i per la Drecera dels Tres Quarts retornarem a Monistrol de Montserrat, punt final de la ruta.


Ruta molt exigent pel desnivell a superar, per camins i corriols pedregosos amb pendents molt pronunciats, però amb paisatges espectaculars i vistes impressionats de la muntanya de Montserrat.

     Monistrol de Montserrat és un poble de la comarca del Bages situat a 161 metres sobre el nivell del mar, a la riba del Llobregat i als peus del massís de Montserrat.


     La Muntanya de Montserrat i el monestir de la Mare de Déu de Montserrat són tot un símbol espiritual i de la identitat del territori i Catalunya. Fa uns de 50 milions d'anys, situat on es troba ara la Depressió Central Catalana, hi havia un gran mar on desembocaven impetuosos rius procedents dels vessants d'un antic massís catalano-balear, ara desaparegut, que aportaven grans masses de còdols. Aquests còdols es van anar cimentant i posteriorment el mar es va assecar. L’erosió diferencial provocada pels violents agents atmosfèrics i la diferent duresa dels materials, va esculpir el relleu que ara veiem, format per multitud d’agulles de formes arrodonides i espectaculars parets verticals.

Punts forts de la ruta:


 • Assolir el cim de la Miranda de Sant Jeroni, el cim més alt de Montserrat i un 100 cims

 • Les espectaculars vistes de la muntanya de Montserrat

 • Les espectaculars formes de les agulles de Montserrat

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 18 km

Desnivell: +/ - 1.250 m

Altitud màxima: 1.236 m

Altitud mínima: 205 m

Temps efectiu caminant: 6h 30

Durada de l’activitat: 8 h

Exigència física: molt exigent, pel desnivell i la distància a superar.

Dificultat tècnica: itinerari per camins i corriols pedregosos, amb trams aeris i pendents molt pronunciats per terreny irregular de mitja muntanya.

Hora i punt de trobada:  8:30 h a Monistrol de Montserrat, pàrquing coll Cabiró

Hora i punt de finalització: 16:30h al punt d’inici

Època: tardor, hivern i primavera

Requisits:


 • Cal portar esmorzar i/o quelcom per picar, dinar i aigua suficient.

 • Es recomana dur botes de trekking de mitja canya o vambes amb bona adherència.

 • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Accés al punt d’inici: amb cotxe particular o transport públic. Consulta horaris tren+cremallera o tren des de Barcelona 


Número de participants: mínim 4- màxim 8

Preu:El preu inclou:

 • servei de guiatge

 • 21% IVA 

 • assegurança d’accidents

 • reportatge fotogràfic

Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email 

On menjar:


 • Restaurant Rectoria, Monistrol de Montserrat Tel. 938 28 49 98

 • Restaurant Ca la Rosa, Monistrol de Montserrat Tel. 664 54 22 01


On dormir:


Potser també et pot interessar:


Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page