top of page

Ascensió a Sant Jeroni i la Miranda de Santa Magdalena

+ INFO

Parc Natural de Montserrat

PROJECTE 100 CIMS

Ascensió a Sant Jeroni, el cim més alt de la muntanya de Montserrat, i la Miranda de Santa Magdalena


     Ruta circular que ens permetrà assolir el cim més alt i emblemàtic de la muntanya de Montserrat (1.236 m) i la Miranda de Santa Magdalena (1.132 m) des del monestir de Montserrat. 

El cim de Sant Jeroni i la Miranda de Santa Magdalena són dos, dels cinc cims del massís de Montserrat, inclosos dins del repte 100 cims.


Començarem la ruta al monestir de Montserrat. Ens enfilarem per les escales dels Pobres i l’estret pas dels Francesos cap a la plaça de Santa Anna i l’ermita de Santa Anna. Continuarem cap al pla dels Ocells i pujarem resseguint el torrent de Santa Maria, enmig d’un espès alzinar, cap al pla dels Escurçons i les basses de Sant Antoni. A continuació, arribarem a l’ermita de Sant Jeroni i, tot seguit, enfilarem els últims metres fins al cim de Sant Jeroni (1.236 m). El cim ofereix un extraordinari panorama des dels Pirineus al mar. Després d’un merescut descans i de recrear-se amb la vista impressionant des d’aquesta talaia privilegiada, emprendrem la baixada cap a la regió de Tebes. Baixarem tot resseguint la serra de les Paparres fins a Gorros. A continuació,  pujarem per les escales de Jacob cap a l’ermita de Santa Magdalena i, tot seguit, atenyerem la Miranda de Santa Magdalena (1.132 m) després d’un curt tram aeri. Des del cim gaudirem d’àmplies vistes del vessant sud de la muntanya, la regió de Tebes amb el Gorro Frigi i les Magdalenes just al davant, i la regió de Tebaida darrera, amb l’Elefant, la Mòmia i la Prenyada. Tot seguit, emprendrem la vertiginosa baixada cap a l’ermita de Sant Onofre, la de Sant Joan i el pla de les Taràntules. Per acabar, ja només ens quedarà un tram força dret de baixada per tornar al monestir.


Ruta exigent per camins i corriols pedregosos, amb paisatges espectaculars, algun tram aeri i vistes impressionats de la muntanya de Montserrat.

     El monestir de Montserrat ha estat un lloc clau en la vida espiritual, identitària i cultural catalana. És un monestir benedictí que va ser fundat pel Bisbe i Abat Oliba, l’any 1025. Durant segles ha albergat centenars de monjos, però també ha acollit multitud de peregrins d’arreu del món, ha patit guerres i ha estat incendiat. Actualment, el monestir alberga una vuitantena de monjos que viuen segons la regla de Sant Benet i acull la imatge de la Mare de Déu de Montserrat, anomenada popularment la Moreneta, patrona de Catalunya.


     La Muntanya de Montserrat i el monestir de la Mare de Déu de Montserrat són tot un símbol espiritual i de la identitat del territori i Catalunya. Fa uns de 50 milions d'anys, situat on es troba ara la Depressió Central Catalana, hi havia un gran mar on desembocaven impetuosos rius procedents dels vessants d'un antic massís catalano-balear, ara desaparegut, que aportaven grans masses de còdols. Aquests còdols es van anar cimentant i posteriorment el mar es va assecar. L’erosió diferencial provocada pels violents agents atmosfèrics i la diferent duresa dels materials, va esculpir el relleu que ara veiem, format per multitud d’agulles de formes arrodonides i espectaculars parets verticals.

Punts forts de la ruta:


 • Assolir el cim de Sant Jeroni i la Miranda de Santa Magdalena

 • Descobrir alguns dels racons de la muntanya màgica

 • Pujar al cim més alt de Montserrat i dos 100 cims

 • Gaudir d’impressionants vistes

 • Conèixer les ermites de Tebes

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 10 km

Desnivell: +/ - 800 m

Altitud màxima: 1.236 m

Altitud mínima: 705 m

Temps efectiu caminant: 5 h

Durada de l’activitat: 7 h

Exigència física: exigent, pel desnivell a superar.

Dificultat tècnica: itinerari per camins i corriols pedregosos, amb algun tram aeri i pendents pronunciats per terreny irregular de mitja muntanya.

Hora i punt de trobada:  9:00 h al Monestir de Montserrat

Hora i punt de finalització: 16:00h al punt d’inici

Època recomanable: primavera, tardor i hivern

Requisits:


 • Cal portar esmorzar i/o quelcom per picar, dinar i aigua suficient.

 • Es recomana dur botes de trekking de mitja canya o vambes amb bona adherència.

 • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Accés al punt d’inici: amb cotxe particular o transport públic. Consulta horaris tren+cremallera o tren des de Barcelona 

Número de participants: mínim 4- màxim 8

Preu:El preu inclou:

 • servei de guiatge

 • 21% IVA 

 • assegurança d’accidents

 • reportatge fotogràfic

Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email .

Potser també et pot interessar:


Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page