top of page

Ascensió a la Tuca de Vallibierna

+ INFO

Vall de Barravés

projecte PICA D'ESTATS 2023

Ascensió al pic de Vallibierna de 3.056 metres d’altitud


     Clàssica ascensió a la Tuca de Vallibierna des de la presa de Llauset. Començarem l’excursió vorejant la imponent presa de Llauset i continuarem seguint el sender transpirinenc GR 11 amunt, remuntant uns pendents herbosos fins a arribar a l’estany de Botornàs. Tot seguit, continuarem pujant per sender fins a  arribar al modern refugi de Llauset, situat a 2.425 metres d’altitud sota l’estany del Cap de Llauset. A partir d’aquí, descendirem uns metres per travessar el riu, i emprendrem de nou la pujada cap als estanyets de Coma d’Arnau. A mig camí de l’estany Xelat, abandonarem el GR i continuarem remuntant diverses grades de fort pendent que ens permetran superar les cubetes glacials de l’estany Xelat i el Redó. Continuarem pujant entre blocs de granit, per arribar a les pedrusques calcàries de les rampes finals que ens conduiran a la cresta. A partir d’aquí comença un passeig per la cresta, en alguns trams força aèria però sense dificultats, que ens conduirà sense més complicacions al cim de la Tuca de Vallibierna, de 3.056 metres d’altitud.


Les vistes des del cim són espectaculars, tenim tot el massís de la Maladeta davant nostre: el Rusell, la cresta de Salenques, el Margalida, el Tempestades, l’Aneto, l’Aragüells, a ponent la serra de Castanessa, i al fons, el massís del Cotiella i el Posets. Després de contemplar les vertiginoses vistes del pas de Cavall, un pas de II+ aeri i exposat que uneix el Vallibierna amb la Tuca de Culebras i que deixarem per una altra ocasió, retornem pel mateix camí cap als estanyets de Coma d’Arnau i el refugi de Llauset.


Després d’una breu parada al refugi, i si el temps i les ganes acompanyen, continuarem l’excursió cap al collet dels Estanyets i els estanys d’Angliós. Prop del refugi lliure d’Angliós, deixarem el sender i encararem la forta, però curta pujada, cap a la collada d’Angliós. Un cop a dalt, ja només ens quedarà un curt i aeri descens, amb algun tram equipat, per arribar a l’estany de Llauset.

Excursió espectacular a un dels 3.000 amb millors vistes del massís de la Maladeta.

     La presa de Llauset està situada a 2.200 metres d’altitud a la vall de Llauset i pertany al municipi ribagorçà de Montanui. La presa va construir-se l’any 1983 per la producció d’electricitat.


     La Vall de Barravés es troba a la capçalera del riu Noguera Ribagorçana, al vessant sud del túnel de Viella. Administrativament, la vall pertany a les comarques catalanes de l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran, i l’aragonesa de la Ribagorça, i està formada per petits pobles com Senet, Montanui o Vilaller.  És  una vall orientada de nord a sud, vertebrada per Noguera Ribagorçana i amb un notable gradient altitudinal que va dels 900 fins als més de 3.000 metres de cims com el Mulleres, els Bessiberris o el Vallibierna.

Principals punts forts de la ruta:


 • Assolir el cim de la tuca de Vallibierna, un 3.000 del Pirineu Central

 • Gaudir d’un mirador excepcional del vessant sud del massís de la Maladeta

 • Descobrir els estanys d’Angliós, Llauset, Xelat, Redó i Botornàs

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 14,5 km

Desnivell: +/ -1.275 m

Altitud màxima: 3.056 m

Altitud mínima: 2.195 m

Temps efectiu caminant: 6:30 h

Durada de l’activitat: 8 h

Exigència física: molt exigent, ruta per gent acostumada a fer ascensions d’alta muntanya de dia sencer.

Dificultat tècnica: ruta d’alta muntanya per terreny irregular i molt pedregós, amb pendents molt pronunciats i passos aeris.

Hora i punt de trobada: 08:00 h al pàrquing de la presa de Llauset

Hora i lloc de finalització: 16:00h al punt d’inici

Època recomanable: estiu i tardor

Requisits:


 • Cal portar esmorzar, dinar i aigua.

 • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya amb bona adherència.

 • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15l.-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Accés al punt d’Inici: amb cotxe particular

Número de participants: mínim 4- màxim 6

Preu:El preu inclou:

 • servei de guiatge

 • 21% IVA 

 • assegurança d’accidents

 • reportatge fotogràfic

Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email. 

Allotjaments a prop:Potser també t'interessa:


Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page