top of page

Cap del Verd des de Gósol

+ INFO

Espai Natural Serra del Verd

Ascensió al Cap del Verd  de 2.283 metres d’altitud, un mirador excepcional


    Ruta circular que ens portarà a assolir el cim de la serra del Verd, el Cap del Verd, de 2.283 metres d’altitud,  inclòs a la llista dels 100 cims de la FEEC. El recorregut és per camins i corriols entre majestuosos boscos de pi negre i prats culminals. Durant l’itinerari gaudirem del silenci i tranquil·litat de la muntanya, del cant del trencapinyes i del pigot, descobrirem els principals trets del relleu càrstic d’aquesta muntanya, passarem per diverses fonts i surgències d’aigua fresca i abundosa, i amb una mica de sort, veurem els ramats d’isards pasturant al prat d’Aubes. La recompensa d’assolir el cim bé val l’extenuant esforç de l’ascens.  

 

El mirador excepcional del Cap del Verd ens ofereix espectaculars vistes sobre la serra del Cadí, el massís del Pedraforca, la serra d’Ensija, els Rasos de Peguera,  el Port del Compte, la serra de Busa, l’embassament de la Llosa del Cavall i en dies clars, fins i tot el Montseny i Montserrat.

 

Tot i ser un itinerari de poca dificultat, cal tenir en compte que és un recorregut molt exigent físicament, ja que cal superar alguns pendents força drets. Aquest recorregut és un bon entrenament de cara a cims i rutes més exigents.

     La Serra del Verd se situa al límit entre les comarques del Berguedà, el Solsonès i l’Alt Urgell, al sud-oest de Gósol, i és un espai natural protegit. El Cap del Verd de 2.283 metres d’altitud, i el Cap d’Urdet o Prat d’Aubes de 2.252 metres, són els punts més elevats de la serra. La serra del Verd es caracteritza pel relleu arrodonit i les grans extensions de bosc, fet que contrasta notablement amb el massís del Pedraforca, amb els seus vessants abruptes i verticals.

 

L’Espai Natural de la Serra del Verd es caracteritza per la vegetació típica del Prepirineu oriental meridional. Hi destaquen les extenses masses boscoses i els prats rasos culminals, amb espècies faunístiques com el gall fer o l’isard, i flora singular com l’Orchis pallens.

 

El massís calcari de la serra del Verd està envoltat pel massís del Pedraforca, la Serra d’Ensija, el Port del Compte i la serra del Cadí, massissos i serres de notable interès que fa que sovint passi desapercebut a la majoria d’excursionistes. És per aquest motiu que encara és un lloc tranquil i solitari, lluny de les grans massificacions dels seus cims veïns.

Punts d’interès de la ruta:

 • Assolir un cim amb extenses vistes de la Catalunya central

 • La singularitat del paisatge càrstic

 • Els boscos de les obagues del Verd i els seus habitants

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 16,5 km

Desnivell: +/- 1.050 m

Altitud màxima: 2.283 m

Altitud mínima: 1.392 m

Temps efectiu: 5h30

Durada prevista: 7h

Exigència física: molt exigent. Itinerari recomanat a persones amb bona forma física acostumades a fer rutes de dia sencer per terreny d'alta muntanya amb desnivells importants.

Dificultat tècnica: pendents pronunciats per terreny irregular d'alta muntanya

Hora i punt de trobada: 08:30 h a Gósol, davant de l’Hostal Franciscó

Hora i punt de finalització: 15:30h al punt d'inici

Època: estiu i tardor

Requisits:


 • Cal complir les mesures de prevenció COVID vigents en el moment. Més info.

 • Cal portar dinar i quelcom per picar, i aigua suficient.

 • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya o vambes amb bona adherència.

 • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15l.-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

 • És recomanable portar la càmera de fotos.

Accés amb cotxe particular al punt d’inici

Número de participants: grups reduïts (4-8 participants)

Preu: *Consultar

Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email .

Allotjaments a prop:


Potser també t'interessen aquestes altres rutes:


Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page