top of page

Excursió als estanys de la Gola, a la vall d’Unarre

+ INFO

Parc Natural de l’Alt Pirineu

ENTRENAMENTS DEL PROJECTE PICA D'ESTATS 2023

Estanys de la Gola i la vall d’Unarre


     Ruta circular d’alta muntanya al voltant de la serra Mitjana que ens permetrà conèixer la capçalera de la vall d’Unarre, Nyirri i visitar nombrosos estanys d’alta muntanya als peus del Mont-roig.


Començarem l’excursió al bonic poble de Cerbi i ascendirem per la vall de Nyirri, seguint el barranc de Nyirri i passant per diversos salts d’aigua. Poc després del Pixal de la Maleda arribarem a una zona de molleres i a l’estany de la Buixasse. Continuarem pujant fins a l’estany de la Tartera i arribarem al coll Curiós, que amb els seus 2.423 metres d’altitud és el punt més alt de l’itinerari, des d’on gaudirem d’espectaculars vistes als cims del voltant i als estanys d’origen glacial. Després d’un descans, emprendrem la baixada cap a l’estany de Calberante i tot seguit cap al magnífic estany de la Gola. Tot seguit, comença un descens vertiginós pel costat d’un espectacular salt d’aigua fins al planell de Sartari, on pasturen els ramats de cavalls. A partir d’aquí descendirem plàcidament pel fons de la vall fins al pont de Graus. En aquest punt, deixarem el camí principal i prendrem un camí que flanqueja el llom meridional de serra Mitjana per atènyer l'ermita de Sant Beado. Des d’aquí, ja només ens quedarà enllaçar amb el camí de pujada pel barranc de Nyirri i retornar a Cerbi.


Itinerari per terreny d’alta muntanya que té alguns trams equipats amb cadenes que poden resultar difícils per gent sense experiència o amb por a les altures.

     La vall d'Àneu és un conjunt de valls pirinenques situades al nord del Pallars Sobirà, a tocar de la Vall d’Aran , a la capçalera del riu Noguera Pallaresa. Té el seu centre neuràlgic a Esterri d’Àneu i està formada per nombroses petites valls i llogarrets de muntanya. La zona forma part del Parc Natural de l’Alt Pirineu i està a tocar del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Cerbi és el poble més alt de les Valls d'Àneu, situat a 1430 metres d’altitud.


     El Parc Natural de l'Alt Pirineu és l’espai natural protegit més gran de Catalunya i engloba una part important del Pallars Sobirà i  l’Alt Urgell. El parc es troba encaixat entre la Vall d'Aran i el Parc Nacional d'Aigüestortes i l'Estany de Sant Maurici, a l'oest, el Principat d'Andorra a l'est i el port del Cantó al sud. L’espai es caracteritza per un important gradient altitudinal que s'estén des dels 650 metres d'altitud al seu extrem meridional, fins als 3.143 metres de la Pica d'Estats, el cim més alt de Catalunya. Aquest important gradient d’altitud comporta una gran diversitat de paisatges característics de la mitja i l’alta muntanya, amb una important riquesa d’espècies de flora i de fauna, i un ric patrimoni cultural.

Principal punts forts de la ruta:


 • Conèixer els estanys d’origen glacial

 • Gaudir de l’impressionant paisatge d’alta muntanya

 • Descobrir un racó singular de l’Alt Pirineu

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 16,7km

Desnivell: + /- 1.100m

Altitud màxima: 2.456m

Altitud mínima: 1.420m

Temps efectiu caminant: 5h30 

Durada de l’activitat: 7h

Exigència física: molt exigent

Dificultat tècnica: itinerari d’alta muntanya amb pendents pronunciats, terreny complicat i alguns trams equipats amb cadenes.

Hora i punt de trobada: 09:00 h a l’entrada del poble de Cerbi (a 20 minuts d’Esterri d’Àneu).

Hora i lloc de finalització: 16:00h al punt d’inici

Època recomanable: estiu i tardor

Requisits:


 • Cal portar esmorzar, dinar i aigua.

 • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya.

 • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15l.-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Accés al punt d’Inici: amb cotxe particular

Número de participants: mínim 4 - màxim 8

Preu:El preu inclou:

 • servei de guiatge

 • 21% IVA 

 • assegurança d’accidents

 • reportatge fotogràfic

Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email. 

Potser també t'interessa:


Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page