Els estanys i el pic de la Muga

Espai Natural Tossa Plana de Lles-Puigpedrós 

Sol·licita la teva ruta!

   Excursió al pic de la Muga de 2.860 metres d'altitud, un dels cims més elevats i més desconeguts dels Pirineus cerdans.

     L’excursió als estanys i al pic de la Muga parteix de l’estació d’esquí nòrdic de Lles de Cerdanya, prop del refugi de muntanya de Cap de Rec, a Lles de Cerdanya. Començarem l’itinerari a tocar dels 2.000 metres d’altitud i ascendirem enmig d’extensos boscos de pi negre amb neret cap al circ glacial de la Muga. Visitarem l’estany de la Muga i tot seguit, ascendirem per pendents pronunciats i pedregosos fins al cim de la Muga, de 2.860 metres.

Des del cim gaudirem d'una àmplia panoràmica de les muntanyes andorranes esquitxades per nombrosos estanys d’alta muntanya i circs glacials, coneixerem cims emblemàtics com el pic de Pessons, Ríbuls, Ensagents, la Tossa Plana de Lles, el Puigpedrós i l’espectacular cara nord del Cadí. A la baixada, passarem per l’estany Petit de la Muga i continuarem el descens per un bonic paisatge de prats d’alta muntanya i bosquines subalpines fins a endinsar-nos a l’extens bosc subalpí que envolta la zona de Cap de Rec.

Aquest és un itinerari molt exigent físicament, però sense dificultat tècnica. El recorregut és per camins de muntanya, pedrusques i prats pedregosos, és una ruta per persones acostumades a caminar per muntanya, a fer recorreguts llargs i amb desnivell notable.

    El pic de la Muga, de 2.860 metres d’altitud, es troba a la carena muntanyosa que neix a la confluència de la vall Civera i la vall de la Llosa i que enllaça amb la Tossa Plana de Lles, al nord-oest de la Cerdanya i dins l’espai natural de la Tossa Plana de Lles – Puigpedrós.

 

     L’espai natural Tossa Plana de Lles - Puigpedrós és un conjunt muntanyós protegit situat al nord-oest de la Cerdanya, a la subcomarca del Baridà, al límit amb les fronteres andorrana i francesa, a l’extrem oriental del Pirineu central. Aquesta zona destaca per tenir una gran riquesa natural i un elevat valor paisatgístic, amb estanys d’origen glacial i una fauna i flora típica de l’alta muntanya pirinenca. Comprèn els dos cims més elevats de la Cerdanya: el Puigpedrós i la Tossa Plana de Lles, ambdós fregant els 3.000 metres d’altitud.

Principal punts forts de la ruta:

  • Els estanys d’origen glacial

  • El pic de la Muga, de 2.860m d’altitud.

  • Els boscos subalpins

  • El paisatge i les vistes panoràmiques

Dades pràctiques

Distància: 19,3 km

Desnivell: +/- 1025 m

Punt més alt: 2.860 m

Punt més baix: 1.950 m

Temps efectiu caminant (sense parades): 6:00 h

Durada prevista: 8 h (comptant parades)

Exigència física: molt exigent

Dificultat tècnica: recorregut per camins de muntanya, pedrusques i prats pedregosos, adequada per persones acostumades a caminar per muntanya, a fer recorreguts llargs, pendents pronunciats i amb un desnivell notable.

Hora i punt de trobada: *A CONCRETAR EN EL MOMENT DE FER LA INSCRIPCIÓ

Hora i punt de finalització: 16:00 h a l’estació d’esquí de Lles de Cerdanya

Època recomanable: estiu i tardor

Requisits:


  • Cal portar esmorzar, dinar i aigua.

  • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya.

  • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

  • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15l.-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Número de participants: grups reduïts (4-8 participants)

Preu: (inclou IVA i assegurança d’accidents) *Consultar!

Més informació:


Allotjaments a prop:


Perfil altitudinal de la ruta

Alba Rovira

Tècnic Esportiu de Muntanya

Guia de muntanya

AEGM i UIMLA

Logo Muntanya i Natura senzill

© 2021 Muntanya i Natura

  • Facebook
  • Instagram
naturefirst_logo_01.png
Punt d'Informació Turística d'Osona