Raquetes de neu al petit Canadà

Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans

Sol·licita la teva ruta!

* En el cas que les condicions nivometeorològiques no permetin garantir la seguretat de l’activitat, el guia pot decidir modificar l’itinerari o cancel·lar l’activitat.

Excursió guiada amb raquetes de neu als estanys del petit Canadà.

 

     Ruta  amb raquetes de neu a la Cerdanya francesa amb un paisatge excepcional i un entorn meravellós. Recorregut circular, variat i divertit, per boscos subalpins, estanys d’alta muntanya i  amb extenses vistes al Carlit, el Canigó i els Perics. Aquesta excursió ens permetrà conèixer alguns  dels nombrosos estanys de la zona lacustre de les Bulloses, dins del Parc Natural Regional dels Pirineus Catalans i al límit de l’Alta Cerdanya, el Conflent i el Capcir.

Ruta per persones amb una bona condició física que vulguin iniciar-se a les raquetes de neu. Aprendrem a progressar correctament amb les raquetes de neu, coneixerem curiositats sobre la neu i la muntanya hivernal, la història de la Bullosa, la formació dels estanys, descobrirem els rastres de la fauna, les adaptacions  dels  éssers vius per viure ens aquest ambient tan inhòspit i extrem, i per què, a aquest lloc, li diuen el petit Canadà.

Nosaltres ens cuidarem de trobar el  millor camí: vosaltres només heu de desconnectar i gaudir de la muntanya i la natura.

     El petit Canadà, com se l’anomena a aquest territori fronterer entre l’Alta Cerdanya, el Conflent i el Capcir, és un altiplà  que s’eleva al voltant dels 1.500 m d’altitud, envoltat  de cims  que freguen els 3.000 m d’alçada. El seu singular clima hivernal, caracteritzat pels vents gelats  procedent del nord, i les seves extenses planícies cobertes de prats i esquitxades de nombrosos estanys d’alta muntanya, li donen un caire més semblant a la tundra siberiana que no pas als Pirineus. Aquest espai protegit, situat a tocar de la Cerdanya, destaca pels grans espais salvatges i  és considerat l’altiplà  més  alt d’Europa. El senderisme a l’estiu, o les raquetes de neu a l’hivern, són ideals per descobrir els seus grans espais i gaudir de la riquesa del seu paisatge.

Punts d’interès de la ruta:

 • Els estanys d’origen glacial

 • Els boscos d’avets i pi negre

 • El llac de la Bollosa

 • El massís del Carlit

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats

Distància: 12 km

Desnivell: +/- 440 m

Temps efectiu caminant: 5:00h

Durada de l'activitat: 8:00 h

Exigència física: Moderada.  Ruta apta per a persones amb bona condició física que vulguin iniciar-se a les raquetes de neu.

Dificultat tècnica: pendents pronunciats, terreny complicat i creuament de rius sense pont

Hora i punt de trobada: Puigcerdà*A CONCRETAR EN EL MOMENT DE FER LA INSCRIPCIÓ

Hora i punt de finalització: a les 16:00h al pla dels Avellans

Època recomanable:  de gener a març

Equipament i material recomanat:

 • Cal portar raquetes de neu i bastons (poseu-vos en contacte en cas de no tenir-ne).

 • Cal portar esmorzar (si no heu esmorzat abans), dinar (entrepà) i aigua. Porteu quelcom per picar: fruits secs, xocolata, barretes o fruita deshidratada.

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15l.-20l.

 • Cal portar botes de trekking de mitja canya impermeables i mitjons d’hivern transpirables.

 • Roba d’abric: pantalons impermeables (tipus esquí), samarreta transpirable/tèrmica, folro polar i/o jaqueta tallavents, i impermeable.

 • Gorro, buff i guants.

 • Són imprescindibles les ulleres de sol, la crema solar i el protector labial.

 • Recomano portar polaines (si en teniu).

 • Ah, i càmera de fotos!

Accés amb cotxe particular al punt d’inici: des de Puigcerdà al pla dels Avellans, 25km i aprox. uns 45 minuts (Puigcerdà-BourgMadame-Sallagosa-Montlluís-trencall Llac de les Bulloses-pla dels Avellans).

*És recomanable portar cadenes o pneumàtics d’hivern (l’accés al pla dels Avellans es fa per una pista estreta on sovint hi ha neu i/o gel).

Núm. de participants: grups reduïts (4-10 participants)

Preu: (inclou IVA i assegurança d’accidents)

*Consultar!

Més informació:

Perfil altitudinal de la ruta