top of page

Ascensió al Besiberri sud, un 3.000 dels Pirineus

+ INFO

Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

ENTRENAMENTS DEL PROJECTE PICA D'ESTATS 2023

Ruta al cim del Besiberri Sud de 3.023 metres d’altitud, el tresmil més alt dels Besiberris al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

     Aquest cop pujarem al cim del Besiberri Sud per la vall de Llubriqueto i els bonics estanys de Gémena. Començarem la ruta a la vall de Boí, al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Ascendirem per la vall de Llubriqueto per un pronunciat pendent enmig d’una frondosa fageda. Tot seguit, remuntarem el ressalt des d’on es despenja l’espectacular salt de Llubriqueto i arribarem als estanys de Gémena. A partir d’aquí, deixarem el bosc enrere i ascendirem primer per pendents herboses i després per terrasses de blocs granítics i terreny inclinat i pedregós, sota les imponents parets verticals del pic de Comaloformo. L’últim tram de pujada el farem per un pendent inclinat i pedregós amb alguns blocs inestables, per finalment aconseguir el cim del Besiberri Sud, a 3.023 metres d’altitud. Després d’un merescut descans tot gaudint de les espectaculars vistes de la cresta de Besiberri i el massís de la Maladeta, iniciarem el camí de baixada cap als estanys de Gémena i la vall de Boí.

L’ascensió al Besiberri Sud no presenta dificultats tècniques excessives a l’època de l’any en que la farem. Tot i així, si que demana estar molt ben preparat físicament i acostumat a caminar per terreny irregular d’alta muntanya. Cal remarcar que en algun pas caldrà ajudar-nos amb les mans i progressar per blocs inestables.   

     El Besiberri Sud és el cim més elevat del massís de Besiberri i assoleix els 3.023 metres d’altitud. Està situat entre l’Alta Ribagorça i la Vall d’Aran, al Pirineu català i al límit occidental del Parc Nacional d’Aiguestortes i Estany de Sant Maurici.

El massís granític dels Besiberris està format pel Besiberri Sud (3.023 m), el Besiberri del Mig (2.995 m), el Besiberri Nord (3.008 m), el Comaloformo (3.029 m) i la Punta Passet (2.997 m). La primera ascensió documentada data de l’any 1866  pels pirineïstes anglesos Charles Packe i E. Dashwood.

Per ascendir al cim del Besiberri Sud hi ha diverses rutes, la ruta per Cavallers potser és la més coneguda, la de la vall de Besiberri la més freqüentada i per la vall de Llubriqueto, la més exigent però també la menys freqüentada.

Principal punts forts de la ruta:

 • Assolir el cim més alt del massís de Besiberri

 • Gaudir d’espectaculars vistes al massís de la Maladeta

 • Descobrir els estanys de Gémena i la vall de Llubriqueto

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 15,3 km

Desnivell: +/- 1.735 m

Altitud màxima: 3.023 m

Altitud mínima: 1.467 m

Temps efectiu: 8h

Durada prevista: 11h

Exigència física: molt exigent. Demana estar molt ben preparat físicament i acostumat a caminar per terreny irregular d’alta muntanya.

Dificultat tècnica: terreny d'alta muntanya amb pendents pronunciats, terreny irregular, exposició al buit i algun pas on caldrà ajudar-nos amb les mans i progressar per blocs inestables. 

Hora i punt de trobada: Vall de Boí *A CONCRETAR EN EL MOMENT DE FER LA INSCRIPCIÓ

Hora i lloc de finalització: 17:30h al punt d'inici

Època recomanable: estiu

Requisits:


 • És requisit indispensable haver realitzat altres ascensions per terreny d'alta muntanya (si tens cap dubte, posa't en contacte abans de realitzar la inscripció).

 • Cal portar esmorzar, dinar, barretes i/o quelcom energètic per picar (xocolata, fruita deshidratada, etc), i aigua.

 • S'han de dur botes de trekking de mitja canya (que protegeixin el turmell) i amb bona adherència.

 • Es recomana dur bastons de trekking.

 • S'ha de dur jaqueta impermeable (per la pluja i/o el vent), roba d´abric, camiseta transpirable, pantalons llargs o desmuntables, mitjons de trekking, guants, gorro i/o barret i buff, crema de protecció solar i labial, i ulleres de sol.

 • Per més informació sobre la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • S’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 20 - 25 litres. 

Accés al punt d’Inici: amb cotxe particular

Número de participants: grups reduïts (4 - 6 participants)

Preu:


El preu inclou:

 • servei de guiatge

 • 21% IVA 

 • assegurança d’accidents

 • reportatge fotogràfic

Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email. 


Potser també t'interessa:


Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page