top of page

Circular al pic de Nérassol

+ INFO

Parc Natural Regional dels Pirineus Ariejans 

ENTRENAMENTS DEL PROJECTE PICA D'ESTATS 2022

Ruta circular al pic de Nérassol, de 2.633m: un mirador excepcional a l’Arieja


     Excursió clàssica a l’Arieja que ens portarà a assolir el cim del Nérassol, un cim amb vistes a 360º situat a la frontera franco-andorrana.


Començarem l’excursió al fons de la vall de l’Arieja, al poble fronterer de l'Hospitalet-pres-l'Andorre i ascendirem un fort coster fins a endinsar-nos a la vall de Siscar. Remuntarem aquesta vall entre neretars i roques moltonades fins a atènyer el circ de Siscar. El circ és espectacular, enfront s’alcen imponents el pic d’Escobes, el Cilindre i la retallada cresta entre el pic de l’Alba i el Noé. Després de contemplar la bellesa d’aquest circ glacial, amb els seus estanys i molleres, enfilarem un dret coster que ens portarà fins a la portella de Siscar. Des d’aquí pujarem els últims metres per prats alpins fins al cim del Nérassol. 


Des del cim les vistes et deixen sense paraules, és un mirador excepcional! Hi ha muntanyes i valls miris on miris: el Puigpedrós de Lanós, el Coma d’Or, el pic d’Auriol, Madides, el pic de Noé, l’Alba, Escobes, Fontfreda, el Roc Maler, el pic de la Cabaneta i molts més. Després d’una estona contemplant l’espectacle començarem el descens.


Desfarem el camí fins a la portella, amb l’agut pic de Regalèssia enfront, i continuarem el descens cap a l’estany de Pedorrers i la vall d’Arques per retornar al punt d’inici i final, la petita població de l’Ospitalet.


L’excursió no presenta dificultats tècniques a l’època de l’any en que la farem, tot i així, hem de tenir en compte que transcorre per terreny d’alta muntanya, amb pendents pronunciats i terreny pedregós.

     L’Arieja és un departament francès de la regió d’Occitània, situat a la frontera entre Andorra i França, i a menys d’una hora de Puigcerdà. El nom de la regió li dona el riu Arieja, que neix sota el port d’Envalira, prop del Pas de la Casa. La seva principal ciutat és Foix.


     El Parc Natural Regional dels Pirineus Ariejans s’estén al nord d’Andorra i el Pallars Sobirà, i ocupa al voltant del 40% del departament de l'Arieja. El parc té la seva màxima altitud al cim de la Pica d’Estats, i comprèn cims tan emblemàtics com el Montcalm, el Medacorba, l’Estany Forcat o Rulhe. És característic de l’Arieja les valls profundes i amb grans desnivells, els estanys, molts d’ells aprofitats per produir energia elèctrica, el verd i la boira ariejana.

Principal punts forts de la ruta:


 • Assolir el cim del Nérassol

 • Gaudir d'unes vistes espectaculars de 360 graus

 • Descobrir la bellesa de l’alta muntanya ariejana

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 16,8km

Desnivell: + /- 1.235m

Altitud màxima: 2.633 m

Altitud mínima: 1.435 m

Temps efectiu caminant: 6 h

Durada de l’activitat: 8h

Exigència física: molt exigent. Ruta apta per persones acostumades a fer caminades de dia sencer per terreny d'alta muntanya.

Dificultat tècnica: itinerari d’alta muntanya amb pendents pronunciats i terreny complicat.

Hora i punt de trobada: 08:30 h al pàrquing de l’estació de tren de l’Ospitalet.

Hora i lloc de finalització: 16:30h al punt d’inici

Època recomanable: estiu i tardor

Requisits:


 • Cal portar esmorzar, dinar i aigua.

 • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya.

 • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15l.-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Accés al punt d’Inici: amb cotxe particular

Número de participants: mínim 4- màxim 8

Preu:


El preu inclou:

 • servei de guiatge

 • 21% IVA 

 • assegurança d’accidents

 • reportatge fotogràfic


Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email .

Potser també t'interessa:


Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page