top of page

Ascensió a la muntanya del Montgrí

+ INFO

Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter

PROJECTE 100 CIMS

Ascensió a la muntanya del Montgrí, el puig Rodó i el Montplà


     Ruta circular que ens portarà al cim del Montgrí, un 100 cims del Baix Empordà a tocar del mar. Aquesta ruta ens permetrà conèixer un indret excepcional, tant per la gran diversitat de paisatges, com pel ric patrimoni natural i històric.

Iniciarem l’excursió al poble de Torroella de Montgrí, situat a pocs quilòmetres de la Gola del Ter. 

Començarem caminant per un camí amable entre camps d’oliveres, però poc després emprendrem una forta pujada per terreny pedregós i tarteres fins al puig Rodó, situat a 266 metres sobre el nivell del mar. Continuarem la ruta que ens portarà cap al castell de Montgrí (303 m) passant pel Cau del Duc i el coll de la Creu. Després de gaudir de les espectaculars vistes des de dalt del castell del Montgrí, continuarem cap al puig Rodó i el Montplà (310 m) passant per l’ermita de Santa Caterina. No és estrany que pel camí topem amb les cabres salvatges del Montgrí, que compten amb una població d’uns 200 exemplars. De tornada resseguirem el vessant meridional de la muntanya del Montplà entre conreus d’oliveres centenàries.

Malgrat la poca alçada d’aquesta muntanya aquesta ruta no ens deixarà indiferents, ja que transcorre per un entorn feréstec, esquerp i per camins de cabres, un bon exemple de la muntanya baixa mediterrània més salvatge.

     La muntanya del Montgrí és un massís calcari situat al nord del Baix Empordà, a la serralada Litoral, entre la desembocadura del Ter i el Golf de Roses i a tocar del mar. Malgrat la seva modesta altitud, que supera lleugerament els 300 metres, és un mirador excepcional amb vista a 360º raó per la qual s’hi edificà l’emblemàtic castell del Montgrí.


     El Parc Natural del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter es va crear el maig de 2010, amb l’objectiu de protegir els tres espais que el conformen: el Massís del Montgrí, les Illes Medes i el Baix Ter. El Parc és un indret únic a Catalunya, caracteritzat per un paisatge singular, configurat per penya-segats calcaris, cales i platges, un massís muntanyós que s’aixeca entre les planes al·luvials del Ter i el Fluvià, els aiguamolls i arrossars de Pals, els illots de les Illes Medes i les nombroses empremtes que ha deixat l’home al llarg de la seva història.

Punts forts de la ruta:


 • Pujar al cim del Montgrí, un 100 cims del Baix Empordà

 • Gaudir d’impressionants vistes de l’Empordà

 • Conèixer el ric patrimoni natural, paisatgístic i històric del massís del Montgrí

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 12 km

Desnivell: +/ - 650 m

Altitud màxima: 310 m

Altitud mínima: 35 m

Temps efectiu caminant: 4 h

Durada de l’activitat: 5 h 30

Exigència física: moderada - exigent, principalment pel desnivell a superar.

Dificultat tècnica: itinerari per camins i corriols pedregosos, amb pendents pronunciats per terreny irregular de muntanya.

Hora i punt de trobada: 10:00 h a Torroella de Montgrí, al pàrquing de la zona de benvinguda de visitants del Montgrí, a la Rda. de Pau Casals.

Hora i punt de finalització: 15:30h al punt d’inici

Època recomanable: primavera, tardor i hivern

Requisits:


 • Cal portar aigua i  esmorzar o quelcom per picar, si es vol.

 • Es recomana anar ben calçat, amb botes o vambes amb bona adherència.

 • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15 -20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Accés al punt d’inici: amb cotxe particular

Número de participants: mínim 4- màxim 10

Preu:


El preu inclou:

 • servei de guiatge

 • 21% IVA 

 • assegurança d’accidents

 • reportatge fotogràfic

Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email .

Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page