top of page

Ascensió al Puigpedrós per Engorgs

+ INFO

Espai Natural Tossa Plana de Lles - Puigpedrós

Entrenaments del projecte PICA D'ESTATS 2021

Ascensió al Puigpedrós de 2.915 metres, des del circ d’Engorgs


     Excursió circular al Puigpedrós que comença al pla de Campllong, a la carretera que enllaça Meranges amb el refugi de Malniu. La ruta que farem ascendeix per la vall del Duran i el circ d’Engorgs. Remuntarem per bonics boscos de pi negre fins a atènyer el circ d’Engorgs i el seu refugi. Des d’aquí, continuarem pujant per prats alpins i pastures fins la portella de Meranges, al límit fronterer amb França. Tot seguit, remuntarem per la carena nord-oest fins a atènyer l’àmplia planícia pedregosa que corona el cim més alt de la Cerdanya catalana. La baixada la farem pel vessant sud, per un pendent força dret, fins a enllaçar amb el sender transpirinenc GR11 que ens retornarà cap a la vall del Duran i el pla de Campllong.


Excursió molt exigent físicament, però sense dificultat tècnica. El recorregut és per bosc i prats pedregosos, amb algun pendent pronunciat i terreny irregular. És una ruta per persones acostumades a fer caminades per terreny d’alta muntanya amb forts desnivells.

     El Puigpedrós, amb els seus 2.915 metres d’altitud, és el cim més alt de la Cerdanya catalana. Està situat al límit fronterer amb França, al nord limita amb la vall de Campcardós, pertanyent a la comuna de Porta i dins l’Alta Cerdanya, i al sud, amb els municipis de Meranges, Ger i Guils de Cerdanya.


El Puigpedrós és el cim més alt de la província de Girona i el més alt de la Baixa Cerdanya, seguit de la Tosa Plana de Lles. És un pic de cim arrodonit i pedregós, esculpit per les antigues glaceres que cobrien aquestes valls pirinenques. Està envoltat per alguns dels més bonics circs glacials de la Cerdanya, com el circ d’Engorgs i el clot de Malniu i els seus estanys, la llarga coma de Campcardós i l’escarpada cresta del Roc Colom al Peiraforca.


Des d’aquest mirador privilegiat es té una extensa vista sobre la plana cerdana, la serra del Cadí, la del Moixeró, la Tosa, el Puigmal, els cims andorrans i els pics del Carlit. És un dels 100 cims de la FEEC.


     L’espai natural Tossa Plana de Lles - Puigpedrós és un conjunt muntanyós situat al nord-oest de la Cerdanya, a la subcomarca del Baridà, al límit amb les fronteres andorrana i francesa, a l’extrem oriental del Pirineu central. Aquesta zona destaca per tenir una gran riquesa natural i un elevat valor paisatgístic, amb estanys d’origen glacial i una fauna i flora típica de l’alta muntanya pirinenca. Comprèn els dos cims més elevats de la Cerdanya: el Puigpedrós i la Tossa Plana de Lles, ambdós fregant els 3.000 metres d’altitud.

Principal punts d’interès de la ruta:


 • Conquerir el cim més alt de la Cerdanya

 • Admirar el circ d’Engorgs i els estanys d’origen glacial

 • Gaudir d’una excepcional vista de 360º

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 17,7 km

Desnivell: +/ - 1.360 m

Altitud màxima: 2.915 m

Altitud mínima: 1.727 m

Temps efectiu caminant: 5h45

Durada de l’activitat: 8h

Exigència física: molt exigent. Itinerari adequat per persones acostumades a caminar per terreny d’alta muntanya amb desnivells notables.

Dificultat tècnica: recorregut per camins de muntanya, pedrusques i prats pedregosos, adequada per persones acostumades a caminar per muntanya, a fer recorreguts llargs, pendents pronunciats i amb un desnivell notable.

Hora i punt de trobada: 07:30 h al pàrquing del Pla de Campllong (Meranges)

Hora i lloc de finalització: 16:00h al pàrquing del Pla de Campllong

Època recomanable: estiu i tardor

Requisits:


 • Cal complir les mesures de prevenció COVID vigents en el moment. Més info.

 • Cal portar esmorzar, dinar i aigua.

 • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya.

 • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15l.-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Número de participants: grups reduïts (mínim 4 i màxim 8)

Preu: *Consultar

Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email. 

Allotjaments a prop:


Potser també t'interessen aquestes altres rutes:


Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page