top of page

Clàssica de l'Olla de Núria

+ INFO

Parc Natural de les Capçaleres del Ter i Freser

Exigent ruta d’alta muntanya a la vall de Núria que ens permetrà assolir els 17 cims que formen l’Olla de Núria


     Recorregut d’alta muntanya molt exigent que transcórrer per sobre els 2.700 metres d’altitud durant bona part de l’itinerari. Pujarem a tots els cims que envolten el santuari de Núria resseguint la carena. Assolirem el cim del Puigmal (2.909m), el pic Petit del Segre (2.810m), el pic del Segre (2.843m), el puig del Coll de Finestrelles (2.743m), el Finestrelles (2.826m), el puig de Núria (2.790m), el puig del Coll d’Eina (2.772m), el pic d’Eina (2,789m), el Noufonts (2.861m), el Noucreus (2.800m), el pic de la Fossa del Gegant (2.807m), l’Alt de les Arques (2.791m), el cim Baix de les Arques (2.782m), els Rocs Blancs (2.783m), el puig de Fontnegra (2.727m), el pic dels Rocs Blancs de Fontnegra (2.477m) i el pic de l’Àliga (2.422m).


L'itinerari és circular i només recomanable a persones entrenades i habituades a caminar per terreny irregular d’alta muntanya. El recorregut és farà a pas lleuger però caminant, per gaudir de les vistes i el paisatge que ens ofereix aquesta mítica ruta.

 

Si fa temps que estaves pensant en fer-la, estàs entrenat, però no vols fer-la sol, aquesta és la teva oportunitat. Compartiràs aquesta exigent experiència amb d’altres persones com tu i només hauràs de gaudir de l’itinerari i el paisatge, sense haver de preocupar-te de res més.

     La vall de Núria és una vall pirinenca situada a la comarca del Ripollès, dins del terme de Queralbs. Aquesta vall emblemàtica està envoltada de muntanyes properes als 3.000 metres d'altitud i, entre elles destaca el Puigmal, de 2.910 m d'altitud, el sostre comarcal del Ripollès.

L'únic accés a la vall de Núria és a peu o amb el tren cremallera, que surt de Ribes de Freser i passa per Queralbs. Al fons de la vall hi ha el popular santuari de la Mare de Déu de Núria, l’atractiu turístic per excel·lència de la vall. Des de l’any 2005, la Unió Excursionista de Vic hi celebra la Cursa de l’Olla de Núria, una exigent cursa d’alta muntanya que ha comptat amb la presència, entre d’altres, del mític Kilian Jornet.

Principals punts forts de la ruta:

 • Recórrer la mítica i clàssica travessa d’alta muntanya

 • Assolir 17 cim en una sola jornada

 • Gaudir de les vistes i el paisatge de l’Olla de Núria

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 27'5 km

Desnivell: +/- 2.160 m

Altitud màxima: 2.909 m

Altitud mínima: 1.950 m

Temps efectiu caminant: 9h

Durada prevista: 11h

Exigència física: molt exigent. Recomanable a persones entrenades i habituades a caminar per terreny irregular d’alta muntanya durant jornades llargues, amb desnivells importants i distàncies notables.

Dificultat tècnica: itinerari per terreny d'alta muntanya amb pendents pronunciats i terreny irregular. Un 70 % del recorregut és per sobre dels 2.700 metres d'altitud.

Hora i punt de trobada: *A CONCRETAR EN EL MOMENT DE FER LA INSCRIPCIÓ

Hora i lloc de finalització: 18:00h al punt d'inici

Època: estiu i inici de tardor

Requisits:

 • És requisit indispensable haver realitzat altres ascensions per terreny d'alta muntanya (si tenir cap dubte, poseu-vos en contacte abans de realitzar la inscripció).

 • Cal portar esmorzar, dinar, barretes i/o quelcom energètic per picar (xocolata, fruita deshidratada, etc), i aigua suficient (no en trobarem durant el recorregut).

 • S'han de dur botes de trekking de mitja canya (que protegeixin el turmell) i amb bona adherència.

 • Es recomana dur bastons de trekking.

 • S'ha de dur jaqueta impermeable (per la pluja i/o el vent), roba d´abric, camiseta transpirable, pantalons llargs o desmuntables, mitjons de trekking, guants, gorro i/o barret i buff, crema de protecció solar i labial, i ulleres de sol.

 • Per més informació sobre la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • S’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 20 - 25 litres. 

Accés al punt d’Inici: amb cotxe particular


Número de participants: grups reduïts (4 - 6 participants)

Preu: *Consultar

Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email .

Allotjaments a prop:


Potser també t'interessen aquestes altres rutes:


Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page