top of page

Pic d’Eina i Noufonts

Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

PROJECTE 100 CIMS i PROJECTE PICA D'ESTATS 2024

Ascensió al pic d’Eina i al Noufonts, de 2.789  i 2.861 metres d’altitud

    Excursió al pic d’Eina i el Noufonts, dos dels cims que envolten la vall de Núria. Ambdós s’aixequen al límit fronterer entre Catalunya i França, entre les comarques del Ripollès i l’Alta Cerdanya. Aquests dos cims gaudeixen d’unes impressionants vistes a la vall de Núria, la vall d’Eina i les muntanyes frontereres.

 

El recorregut comença als prats subalpins de la coma de Fontalba, on descobrirem l’espectacular surgència de Fontalba. Pel camí de Fontalba, enmig d’un bosc de pi negre amb neret, anirem fins al santuari de Núria. A partir d’aquí, enfilarem per la costeruda coma d’Eina, entre prats i pastures alpines, fins a atènyer el coll d’Eina, punt d’unió amb la magnífica vall d’Eina. A continuació, resseguirem la carena fronterera cap al pic d’Eina, gaudint d’espectaculars vistes a la Torre d’Eina i el Roc del Boc. Tot seguit, remuntarem una forta pujada per coronar el pic de Noufonts, el cim més elevat de la capçalera de la vall de Núria darrere del Puigmal. La baixada la farem per l’ample i bonica vall de Noufonts, amb vistes a la coma de l’Embut i al Puigmal.

 

Aquesta ruta és molt exigent físicament, pel notable desnivell a superar, però també per la distància a recórrer. Tot i això, hi ha la possibilitat d’escurçar-la si comencem al santuari de Núria, on podem arribar amb el tren cremallera.

     El pic d’Eina és una muntanya de 2.789 metres que s’alça en plena carena divisòria entre les valls d’Eina, a la qual deu el seu nom, i la vall de Núria. Pertany, com el Noufonts, al municipi de Queralbs, al Ripollès, i deu el seu nom al petit poble francès d’Eina, conegut per la vall de les flors. El pic de Noufonts, de 2.861 metres, és el segon cim més elevat de la vall de Núria després del Puigmal, i s’aixeca imponent sobre la vall que porta el seu nom. L’Eina i el Noufonts gaudeixen d’una extraordinària vista al nord sobre la Cerdanya, però també cap al Conflent i al Capcir. La Torre d’Eina, el Puigmal, el Noucreus, el roc del Boc, la valleta Seca, el pas del Porc, el pic de Racó Gros, la cresta d’Anyeller, l’agulla de l’Hereuet, ... una extensa munió de cims, crestes, valls i valletes s’estén als peus d’aquestes dues muntanyes del Pirineu oriental. Ambdós cims formen part de l’Olla de Núria i pertanyen al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser.

Punts forts de la ruta:

 • Assolir el cim d’Eina i el Noufonts

 • Gaudir d’impressionants vistes del Pirineu oriental

 • Descobrir les valls de Noufonts i d’Eina.

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 22 km (11,3 km des del santuari de Núria)

Desnivell: +/ -1.360 m ( +/-965 des del santuari de Núria)

Altitud màxima: 2.861 m

Altitud mínima: 1.955 m

Temps efectiu caminant: 7h (4h30 des del santuari)

Durada de l’activitat: 9h (6h des del santuari)

Exigència física: molt exigent

Dificultat tècnica: pendents pronunciats i terreny complicat d'alta muntanya

Hora i punt de trobada: 07:00 h a Queralbs, al pàrquing de l’Estació del cremallera de Núria *A concretar si vens amb el cremallera de Núria fins al santuari

Hora i lloc de finalització: 16:30h al punt d’inici

Època: estiu i tardor

Requisits:


 • Cal portar esmorzar, dinar i aigua.

 • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya o vambes amb bona adherència.

 • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15-20 litres per activitats de muntanya d'un dia.

Accés al punt d’Inici: amb cotxe particular


Número de participants: grups reduïts (4-8 participants)

Preu:
El preu inclou:

 • servei de guiatge

 • 21% IVA 

 • assegurança d’accidents

 • reportatge fotogràfic

No inclou:

 • el pàrquing a Fontalba (5 € cotxe)

Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça i poder fer la reserva al pàrquing de Fontalba.

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email. 

Allotjaments a prop:


Potser també t'interessen aquestes altres rutes:


Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page