Ascensió a la Roca del Joc

Espai Natural Serra del Catllaràs

Excursió guiada al cim de la Roca del Joc, de 1.615 m d’altitud, a la serra del Catllaràs

  


     Aquesta ruta guiada de senderisme pel Berguedà, ens portarà al cim de la Roca del Joc, encimbellat dalt d’una roca enmig dels  boscos de la serra del Catllaràs.  Des del cim, gaudirem de vistes panoràmiques l’Alt Berguedà, el Pedraforca, la serra de Montgrony i el Pirineu oriental. Durant l’excursió visitarem indrets singulars i emblemàtics  de La Pobla de Lillet com el santuari de Falgars , les mines del Catllaràs, el prat Gespador, el Joc de Pilota, el castell de Lillet, el monestir de Santa Maria de Lillet o la curiosa església de planta rodona de Sant Miquel de Lillet.


Aquesta ruta circular al vessant nord de la serra del Catllaràs, des de la Pobla de Lillet, té una longitud de 15 km  i supera un desnivell de poc més de 1.000 m. L’excursió transcorre per camins i corriols, enmig de pinedes calcícoles  i fagedes.


Itinerari de senderisme exigent pel desnivell i la distància a superar, però principalment per la petita grimpada aèria per accedir al cim. Ruta adequada per practicants de senderisme i muntanyencs avesats a les jornades de dia sencer amb forts desnivells i petites grimpades.

Descripció del lloc:

     La Roca del Joc de 1.615 m d’altitud, és  una altiva agulla calcària coronada per una creu, un cim modest però força espectacular que s’alça sobre la Pobla de Lillet, al vessant septentrional de la serra del Catllaràs, a la comarca del Berguedà. El cim deu el seu nom al prat que hi ha als seus peus, anomenat el Joc de Pilota.

 

     La serra del Catllaràs és un singular massís prepirinenc situat a l'Alt Berguedà i al sud de la serra de Cadí-Moixeró. És un massís amb una notable amplitud altitudinal i de substrat majoritàriament calcari que el converteixen en un espai amb una elevada biodiversitat. En aquesta serra hi creixen espècies de notable interès florístic com la flor de neu o la orquídia de les sabatetes de la Mare de Déu, ambdues espècies protegides i molt rares a casa nostra.

Punts d'interès de la ruta:

  • Les espectaculars vistes des del cim

  • El santuari de Falgars

  • Les mines del Catllaràs i el Joc de Pilota

  • El castell de Lillet, l’ermita de Sant Miquel i el monestir de Lillet

  • Els boscos de la serra del Catllaràs

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats

Distància: 15,28 km

Desnivell: +/-1045 m

Temps efectiu caminant: 4:15 h

Durada de l’activitat: 8:00 h

Exigència física: molt exigent

Dificultat tècnica: pendents pronunciats, curt tram equipat i petit tram de grimpada. El tram final d'ascensió a la Roca del Joc passa a prop de precipicis i, per tant, esta molt exposat al buit, fet que pot generar vertigen a persones sensibles (aquest tram és opcional).

Hora i punt de trobada: *A CONCRETAR EN EL MOMENT DE FER LA INSCRIPCIÓ

Hora i lloc de finalització: 17:00h a la Pobla de Lillet

Època recomanable: primavera, estiu i tardor

Requisits:

  • Cal portar esmorzar, dinar i aigua.

  • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya o vambes amb bona adherència.

  • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

  • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15l.-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Núm. de participants: grups reduïts (4-8 participants)

Preu: (inclou IVA i assegurança d’accidents)

*Consultar!

Més informació:

Perfil altitudinal de la ruta