top of page

Ascensió a la Roca del Joc de Pilota

+ INFO

Espai Natural Serra del Catllaràs

ENTRENAMENTS DEL PROJECTE PICA D'ESTATS 2022

Excursió al cim de la Roca del Joc de Pilota, a la serra del Catllaràs

  


     Ruta guiada de senderisme pel Berguedà que ens portarà al cim de la Roca del Joc de Pilota, encimbellat dalt d’una roca enmig dels  boscos de la serra del Catllaràs.  Des del cim, situat a 1.615 metres d’altitud, es gaudeix de vistes panoràmiques de l’Alt Berguedà, el Pedraforca, la serra de Montgrony i el Pirineu oriental. Durant l’excursió visitarem indrets singulars i emblemàtics  de La Pobla de Lillet com el santuari de Falgars , les mines del Catllaràs, el prat Gespador, el Joc de Pilota, el castell de Lillet, el monestir de Santa Maria de Lillet o la curiosa església de planta rodona de Sant Miquel de Lillet.


El recorregut és circular, comença a La Pobla de Lillet, té una longitud de 15 km  i supera un desnivell de poc més de 1.000 m. L’excursió transcorre per camins i corriols, enmig de pinedes calcícoles  i fagedes, pel vessant nord de la serra del Catllaràs.


La ruta és exigent pel desnivell i la distància a superar, però principalment per la petita grimpada aèria per accedir al cim. Ruta adequada per practicants de senderisme i muntanyencs avesats a les jornades de dia sencer amb forts desnivells i petites grimpades.

     La Roca del Joc de 1.615 m d’altitud, és  una altiva agulla calcària coronada per una creu, un cim modest però força espectacular que s’alça sobre la Pobla de Lillet, al vessant septentrional de la serra del Catllaràs, a la comarca del Berguedà. El cim deu el seu nom al prat que hi ha als seus peus, anomenat el Joc de Pilota.

 

     La serra del Catllaràs és un singular massís prepirinenc situat a l'Alt Berguedà i al sud de la serra de Cadí-Moixeró. És un massís amb una notable amplitud altitudinal i de substrat majoritàriament calcari que el converteixen en un espai amb una elevada biodiversitat. En aquesta serra hi creixen espècies de notable interès florístic com la flor de neu o la orquídia de les sabatetes de la Mare de Déu, ambdues espècies protegides i molt rares a casa nostra.

Punts d'interès de la ruta:

 • Les espectaculars vistes des del cim

 • El santuari de Falgars

 • Les mines del Catllaràs i el Joc de Pilota

 • El castell de Lillet, l’ermita de Sant Miquel i el monestir de Lillet

 • Els boscos de la serra del Catllaràs

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 15,28 km

Desnivell: +/- 1.045 m

Altitud màxima: 1.615 m

Altitud mínima: 845 m

Temps efectiu caminant: 4h15 

Durada de l’activitat: 7 h

Exigència física: molt exigent

Dificultat tècnica: pendents pronunciats, curt tram equipat i petit tram de grimpada. El tram final d'ascensió a la Roca del Joc passa a prop de precipicis i, per tant, esta molt exposat al buit, fet que pot generar vertigen a persones amb por a les altures (aquest tram és opcional).

Hora i punt de trobada: 9:00h a La Pobla de Lillet, a l’aparcament que hi ha just a l’entrada de la Pobla de Lillet venint de Guardiola de Berguedà, Carrer d'Antoni Costa, 7.

Hora i lloc de finalització: 16:00h a la Pobla de Lillet

Època recomanable: primavera, estiu i tardor

Requisits:


 • Cal portar esmorzar, dinar i aigua.

 • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya o vambes amb bona adherència.

 • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15l.-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Accés al punt d'inici: amb cotxe particular

Nombre de participants: grups reduïts (4-8 participants)

Preu: 


35€/persona (inclou planificació de la ruta, guiatge, IVA i assegurança d'accidents)Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email .

Potser també t'interessa:


Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page