top of page

Matagalls per la cara nord

Parc Natural del Montseny

PROJECTE 100 CIMS i PROJECTE PICA D'ESTATS 2024

Exigent ruta al cim del Matagalls per la cara nord


     Ascensió al cim del Matagalls, de 1.697 metres d’altitud, sostre comarcal d’Osona. El Matagalls, un cim imprescindible per qualsevol que s’iniciï a l’excursionisme, es troba al límit de la comarca d’Osona i el Vallès Oriental, dins del Parc Natural del Montseny. Junt amb els cims de les Agudes i el Turó de l’Home formen els cims més alts del massís.


Tot i ser un cim molt conegut i sovint massificat, aquesta ruta és tranquil·la i molt poc freqüentada. El recorregut és circular i transcorre per les espectaculars fagedes i castanyedes de la cara nord del Matagalls, travessa algunes tarteres amb força pendent i ateny els prats d’alta muntanya que coronen el cim. L’espectacle visual del boscos del vessant nord, tan a la primavera com a la tardor, són un gran atractiu d’aquesta ruta.  


Tot i ser un itinerari de poca dificultat, cal tenir en compte el notable desnivell a superar en poca distància, fet que ens exigirà superar alguns costers força drets i baixades llargues i pronunciades. Malgrat l’exigència, l’esforç es veurà recompensat amb les espectaculars vistes des del cim i l’espectacular paisatge durant tot l’itinerari.

     El Matagalls s’alça fins els 1.697 metres d’altitud i és el cim més alt de la comarca d’Osona. Forma part del massís del Montseny, un massís muntanyós que s’alça sobre les planes del Vallès Oriental, la Selva i Osona, de perfil característic i visible des de molts punts del territori. El Matagalls es troba dins del Parc Natural de Montseny, conegut arreu pels seus paisatges i boscos, i molt visitat pel fet de trobar-se molt a prop de Barcelona.


     La Reserva de la Biosfera del Montseny va ser declarada el 1978 per la UNESCO per tal de preservar els seus valors singulars, tan ecològics com culturals, i les activitats tradicionals que s’hi feien. 


     El Parc Natural del Montseny va ser declarat el 1987. Inclou 18 municipis de 3 comarques: Osona, La Selva i el Vallès Oriental. Degut al seu gradient altitudinal i la seva posició prop de la Mediterrània, el parc conté un ric i valuós patrimoni natural. Dins l’espai protegit podem trobar espècies de flora i fauna endèmiques del Montseny i que no es troben enlloc més del món, així com una notable biodiversitat.

Punts d'interès de la ruta:


 • Assolir el cim del Matagalls per la cara nord

 • L’espectacular paisatge de la ruta

 • Ascendir a un dels 100 cims de la FEEC per una ruta poc freqüentada

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 14,9km

Desnivell: +/- 1.030m

Altitud màxima: 1.697 m

Altitud mínima: 715 m

Temps efectiu: 5h

Durada prevista: 7h

Exigència física: molt exigent. Itinerari adequat per persones acostumades a caminades llargues per muntanya de dia sencer i amb forts desnivells.

Dificultat tècnica: itinerari per terreny de muntanya amb pendents pronunciats i terreny irregular.

Hora i punt de trobada: 08:00 h a Viladrau, al pàrquing del restaurant la Solana dels Molins

Hora i lloc de finalització: 15:00h

Època: primavera, estiu i tardor 

Requisits:


 • Cal portar esmorzar i/o quelcom per picar, dinar i aigua suficient.

 • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya o vambes amb bona adherència.

 • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15 -20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Accés amb cotxe particular

Número de participants: grups reduïts (4-8 participants)

Preu:
El preu inclou:

 • servei de guiatge

 • 21% IVA 

 • assegurança d’accidents

 • reportatge fotogràfic

Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email .

Potser també t'interessen aquestes altres rutes:


Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page