top of page

Ascensió al Montardo i el Montardo Petit

+ INFO

Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici

ENTRENAMENTS DEL PROJECTE PICA D'ESTATS 2023

Ascensió al cim del Montardo de 2.833 metres d’altitud, un cim clàssic i imprescindible per qualsevol excursionista


     Pujada al Montardo d’Aran (2.833 m) i el Montardo Petit (2.871 m) des de la presa de Cavallers. Començarem la ruta a la vall de Boí, al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Vorejarem la presa de Cavallers, sota les imponents pendents de Comalesbienes i Comalespasa, fins a arribar al planell de Riumalo. A partir d’aquí, superarem els diversos ressalts granítics modelats per l’antiga glacera, anomenats les Llastres de la Morta, i arribarem al refugi Ventosa i Calvell, sobre l’estany Negre. Deixarem enrere la imponent cara Nord dels pics de Comalespasa i continuarem ascendint cap al circ lacustre de Montardo. Passarem pels estanys de Travessani, Mangades i de les Monges i ens situarem sota la cara sud del Montardo. A partir d’aquí només ens quedarà pujar la pala final, per tarteres i pendents herbosos força drets, fins a assolir el cim del Montardo.


Després d’un merescut descans tot gaudint de les espectaculars vistes del massís de la Maladeta, la Vall d’Aran i la gran munió d’estanys que envolten el cim, iniciarem la tornada. De baixada pujarem al Montardo Petit i desfarem el camí d’anada fins a la presa de Cavallers.


L’ascensió al Montardo d’Aran no presenta dificultats tècniques excessives a l’època de l’any en què la farem. Tot i això, sí  que demana estar molt ben preparat físicament i acostumat a caminar per terreny irregular d’alta muntanya.

El Montardo, per la seva vistositat i situació, és una de les muntanyes més conegudes de la Val d'Aran. Té una alçada de 2.833 metres i la seva posició, una mica desplaçada de l'eix axial, el converteix en mirador per excel·lència de l’Aran amb vistes 360º . Al vessant sud de la muntanya hi trobem un dels circs lacustres més importants de la zona, el circ de Montardo. Els torrents que davallen d’aquest circ  són la principal font de la Noguera de Tor.


El Montardo és un dels 100 cims essencials del Repte 100 cims de la FEEC i es troba dins el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici.


     El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici esta situat a la part més nord-occidental de Catalunya, entre les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, el Pallars Jussà i la Val d’Aran. Aquest parc conté un dels millors exemples de modelat glacial amb la presència d’uns 200 estanys i l’aigua com a protagonista indiscutible. A més, la vall de Boí, té un dels millors conjunts arquitectònics del romànic.

Principal punts forts de la ruta:


 • Assolir el cim del Montardo, un dels 100 cims essencials

 • Gaudir d’espectaculars vistes de la Vall d’Aran i el massís de la Maladeta

 • Descobrir els estanys de Travessani, de Monges, de Mangades i el Negre

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 20 km

Desnivell: +/- 1.300 m

Altitud màxima: 2.833 m

Altitud mínima: 1.735 m

Temps efectiu caminant: 8 h

Durada de l’activitat: 10h

Exigència física: molt exigent

Dificultat tècnica: ruta d’alta muntanya per terreny irregular, amb un tram final per tarteres i pendents herbosos força drets.

Hora i punt de trobada: 06:30 h al pàrquing del Balneari de Caldes de Boí

Hora i lloc de finalització: 17:00h al punt d’inici

Època recomanable: estiu i tardor

Requisits:


 • Cal portar esmorzar, dinar i aigua.

 • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya amb bona adherència.

 • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15l.-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Accés al punt d’Inici: amb cotxe particular

Número de participants: grups reduïts (4 a 8 participants)

Preu:El preu inclou:

 • servei de guiatge

 • 21% IVA 

 • assegurança d’accidents

 • reportatge fotogràfic

Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email. 

Allotjaments a prop:


Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page