top of page

Ascensió al Torreneules

+ INFO

Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser

ENTRENAMENTS DEL PROJECTE PICA D'ESTATS 2022

     Ascensió circular al pic de Torreneules de 2.713 metres d’altitud, per les gorgues del Freser, al Ripollès


     Començarem l’excursió al costat mateix de la central hidroelèctrica de Daió de Baix, situada just al costat del riu Freser, al municipi de Queralbs. Pujarem en direcció al refugi de Coma de Vaca per les espectaculars gorgues del Freser. El camí guanya alçada progressivament per atènyer l’indret de les Marrades, sota l’impressionant cara nord del Balandrau, on deixa el Freser. A partir d’aquí, el camí enfila decididament fent ziga-zagues i després d’un tram de flanqueig impressionant, sortirem de les escarpades gorges del Freser per seguidament davallar cap a la vall de Coma de Vaca i el seu refugi. Després de fer un mos per recuperar forces, continuarem el nostre ascens pel fons de la vall de Coma de Vaca, travessant molleres i rierols i gaudint de l’extens paisatge que se’ns obre al davant. Al cap d’una estona llarga, arribarem a un petit pla i seguidament remuntarem  per un camí que enfila fort fins al coll de Torreneules. Des del coll, pujarem per la carena seguint un camí força dret que en poca estona ens conduirà al cim del Torreneules, de 2.713 m. d’altitud. La baixada la farem per lloms i carenes pedregoses i més avall, continuarem per un camí que baixa vertiginosament a retrobar les gorgues del Freser i a la central de Daió.


Aquest ascensió és molt exigent físicament, transcorre per camins, senders i rastres de corriols amb algun tram aeri però sense dificultat tècnica.


     El Torreneules és un esvelt cim que ateny els 2.713 metres d’altitud, situat entre les vall de Coma de Vaca i del Freser, al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, al Ripollès. Malgrat no ser el més alt de la zona, ja que a prop hi té el gegant del Ripollès, el Puigmal, sí que és un dels cims més espectaculars. La seva cara sud s’enlaira més de 1000 metres sobre les espectaculars gorgues del Freser, i la seva cara nord davalla vertiginosament centenars metres sobre la vall de Coma de Vaca. A més, al trobar-se relativament aïllat, gaudeix d’espectaculars vistes panoràmiques als cims que l’envolten com el Balandrau, el Bastiments, el Pic de la Fossa del Gegant o el Puigmal. Aquest cim està inclòs al llistat dels 100 cims de la FEEC.


     A la coma del Freser, juntament amb la coma de Vaca, es pot observar el modelat glacial format per una glacera de més de 7 km de recorregut, la més llarga de la zona. Després de l’última glaciació, quan es van fondre els gels permanents, els riu Freser va excavar la vall formant les impressionants i espectaculars gorgues del Freser, on s’alça l’imponent Torreneules.

Principal punts forts de la ruta:


 • El cim del Torreneules, un 100 cims de la FEEC

 • La vall de Coma de Vaca

 • Les impressionants vistes de la cara nord del Balandrau

 • El paisatge i les vistes panoràmiques les capçaleres del Freser

Dades pràctiques

PDF
DiF-FISICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_01.png
DiF-TECNICA_descr_V_02.png
DiF-TECNICA_descr_V_04.png
DiF-TECNICA_descr_V_05.png
DiF-TECNICA_descr_V_03.png
Itinerari amb trams equipats
Itinerari amb trams equipats

Distància: 19,2 km

Desnivell: +/ - 1.620 m

Altitud màxima: 2.713 m

Altitud mínima: 1.180 m

Temps efectiu caminant: 7h30 

Durada de l’activitat: 9 h

Exigència física: molt exigent. Itinerari adequat per persones acostumades a caminades llargues per muntanya de dia sencer i amb forts desnivells.

Dificultat tècnica: itinerari per terreny d’alta muntanya amb pendents pronunciats, passos aeris i terreny irregular.

Hora i punt de trobada: 7:30h *A CONCRETAR EN EL MOMENT DE FER LA INSCRIPCIÓ

Hora i lloc de finalització: 17:00 h al pàrquing de Daió de Baix

Època recomanable: estiu i tardor

Requisits:


 • Cal portar esmorzar, dinar i aigua.

 • Es recomana dur bastons de trekking i botes de trekking de mitja canya amb bona adherència.

 • Cal dur la vestimenta adequada per l'època de l'any i l'activitat a realitzar: consulteu l'apartat "Equipament, roba i calçat" de "Preguntes freqüents".

 • Sempre s’ha de portar motxilla, que ha de ser còmoda i d’una capacitat aprox. de 15l.-20l. per activitats de muntanya d'un dia.

Número de participants: grups reduïts (4 a 8 participants)

Preu:


El preu inclou:

 • servei de guiatge

 • 21% IVA 

 • assegurança d’accidents

 • reportatge fotogràfic


Inscripcions:


 • AQUÍ,  o per telèfon o WhatsApp al 628911619 o email: muntanyainatura@gmail.com

 • Cal reservar amb la màxima antelació per tal de garantir la disponibilitat de plaça

 • Cal inscriure's i omplir el contracte de serveis  que se us enviarà posteriorment per email abans del dia de la sortida.  


*LA INSCRIPCIÓ SERÀ EFECTIVA DESPRÉS D'HAVER REBUT EL COMPROVANT DE PAGAMENT via WhatsApp o email .


Allotjaments a prop:


Perfil altitudinal de la ruta

bottom of page